16:40 29 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης πραγματοποιείται αύριο στις Βρυξέλλες λόγω του παγκόσμιου συναγερμού που έχει σημάνει από τον νέο κορονοϊό.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μεταβαίνει στις Βρυξέλλες ώστε να συμμετάσχει στο αυριανό έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον νέο κορονοϊό, που ονομάστηκε COVID-19. 

Το Συμβούλιο είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 10πμ (11πμ ώρα Ελλάδας) και θα παρουσιαστούν οι δράσεις της Ε.Ε. προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός καθώς και τα επιχειρησιακά μέτρα που έχουν λάβει τα κράτη-μέλη.

Παράλληλα, στόχος είναι η ενίσχυση συνεργασίας των κρατών-μελών της ΕΕ για έκτακτες καταστάσεις, για την αντιμετώπιση των οποίων απαιτείται ευθυγραμμισμένη προσέγγιση των προληπτικών και προπαρασκευαστικών μέτρων, ώστε να προστατευθεί η δημόσια υγεία.

Από την Κομισιόν θα συμμετάσχουν ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΕ κ. Γιάνεζ Λέναρτσιτς και η Επίτροπος αρμόδια για θέματα Υγείας κα Στέλλα Κυριακίδου.

Μετά το πέρας του έκτακτου Συμβουλίου, ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αναμένεται να προβεί σε δηλώσεις.

Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό, ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω του κορονοϊού στην Κίνα έχει ξεπεράσει τους 1000.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Βρυξέλλες, Υπουργείο Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK