10:15 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε μια σειρά αλλαγών στο καθεστώς και το πλαίσιο οργάνωσης και διεξαγωγής των εκπαιδευτικών εκδρομών στα γυμνάσια και τα λύκεια όλης της χώρας.

Αλλαγές στο καθεστώς που διέπει τις σχολικές εκδρομές επιφέρει η νέα υπουργική απόφαση της αρμόδιας υπουργού, Νίκης Κεραμέως.

Οι αλλαγές αφορούν κατά κύριο λόγο το ρυθμιστικό πλαίσιο για την οργάνωση και τη διεξαγωγή των εκπαιδευτικών εκδρομών στα γυμνάσια και τα λύκεια όλης της χώρας.

Τι προβλέπει η απόφαση του υπουργείου Παιδείας

  • Για όλες τις μετακινήσεις που γίνονται στο εσωτερικό, δεν απαιτείται πλέον έγκριση του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά πραγματοποιούνται με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων της σχολικής μονάδας.
  • Για όλες τις μετακινήσεις που γίνονται στο εξωτερικό, δεν απαιτείται πλέον έγκριση του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης, παρά μόνο του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
  • Η πολυήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της τελευταίας τάξης των Λυκείων μπορεί να πραγματοποιηθεί και σε περισσότερες από μία χώρες του εξωτερικού αντί μόνο σε μία χώρα του εξωτερικού.
  • Οι εκπαιδευτικές επισκέψεις στο πλαίσιο εγκεκριμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων (προγραμμάτων περιβαλλοντικής, αγωγής υγείας, πολιτιστικών κ.λπ.) πραγματοποιούνται και στο εξωτερικό, αντί μόνο στο εσωτερικό, και αυξάνεται η διάρκειά τους έως τριών -αντί για δυο- εργάσιμων ημερών ή έως πέντε -αντί τεσσάρων- ημερών, εάν συμπεριληφθούν έως δύο αργίες.
  • Οι εκπαιδευτικές επισκέψεις στο πλαίσιο του Αναλυτικού Προγράμματος, πραγματοποιούνται και στο εξωτερικό, αντί μόνο στο εσωτερικό.
  • Προβλέπεται η σύμπραξη-συνεργασία σχολείων με μικρό αριθμό μαθητών/τριών με σχολεία και άλλης Διεύθυνσης, ακόμη και διαφορετικών Περιφερειακών Διευθύνσεων, αντί με σχολεία της ίδιας μόνο Διεύθυνσης.

«Η σημερινή απόφαση συνιστά ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της εμπιστοσύνης στους εκπαιδευτικούς, της μείωσης γραφειοκρατίας και της απλοποίησης των διαδικασιών» τόνισε, μεταξύ άλλων, το υπουργείο Παιδείας.

Ιδιαίτερη μνεία προσέδωσε στον εκσυγχρονισμό και την προσαρμογή των αναγκών της εκπαιδευτικής διαδικασίας, «παρέχοντας την απαιτούμενη ευελιξία, και διατηρώντας όλες τις δικλίδες για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του σχολείου και του εκπαιδευτικού χαρακτήρα των εκδρομών/μετακινήσεων».

Άλλωστε, όπως κατέληξε το αρμόδιο υπουργείο, «αντικειμενικός στόχος είναι ο εμπλουτισμός των δράσεων και η αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ψευδής η καταγγελία εκπαιδευτικού ότι έπεσε θύμα ληστείας στη Θεσσαλονίκη

Tags:
εκδρομείς, εκδρομή, Νίκη Κεραμέως, Υπουργείο Παιδείας, μαθητές, μαθητής, Λύκειο, Γυμνάσιο, σχολεία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK