10:26 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στο στρατιωτικό κοιμητήριο της Κλεισούρας ενταφιάστηκαν τα οστά 20 Ελλήνων πεσόντων στρατιωτικών, οι οποίοι έπεσαν κατά τη διάρκεια του ελληνο-ιταλικού πολέμου.

Με κάθε τιμή πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης, στο στρατιωτικό κοιμητήριο της Κλεισούρας στην Αλβανία, η τελετή ενταφιασμού των οστών 20 Ελλήνων πεσόντων στρατιωτικών του ελληνο-ιταλικού πολέμου.

Η τελετή έλαβε χώρα, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργυρόκαστρου Δημητρίου, παρουσία εκπροσώπων του υπουργείο Άμυνας, της πρέσβη της Ελλάδας στα Τίρανα, του γενικού πρόξενου στο Αργυρόκαστρο, καθώς και εκπροσώπων της ομογένειας.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει ικανοποίηση που 80 χρόνια μετά την θυσία τους, οι ψυχές των Ελλήνων πεσόντων στρατιωτικών θα αναπαυθούν εν ειρήνη και χαιρετίζει τη συνεργασία με την αλβανική πλευρά στο ιδιαίτερα ευαίσθητο και ανθρωπιστικό αυτό ζήτημα, τονίζοντας τη σημασία που αποδίδει στη συνέχιση των εργασιών επί του πεδίου και στην πλήρη εφαρμογή της διακρατικής αυτής συμφωνίας Ελλάδος-Αλβανίας» αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση των ελληνικών αρχών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα οστά των 20 Ελλήνων ηρώων ανακτήθηκαν, στο πλαίσιο εφαρμογής της διμερούς συμφωνίας Ελλάδος - Αλβανίας του 2009 για την αναζήτηση, εκταφή, προσδιορισμό ταυτότητας και ενταφιασμό των Ελλήνων Πεσόντων στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Αλβανία το 1940-1941.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βεβήλωση τάφων στη Μεσσηνία: Τρεις ανήλικοι κι ένας 21χρονος οι δράστες

Συναγερμός στην Κλεισούρα: Ύποπτο αντικείμενο έξω από το Ελληνικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο - Βίντεο

Tags:
νεκροί, πόλεμος, νεκροταφείο, Αλβανία, στρατιώτες, στρατιώτης, Έλληνες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK