01:17 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα στην Αθήνα, οργισμένοι κάτοικοι και τοπικοί φορείς από νησιά του Αιγαίου. «Θέλουμε τη συμπαράσταση όλων των Ελλήνων», δήλωσε στο Sputnik ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος.

Έξω από το υπουργείο Εσωτερικών συγκεντρώνονται αυτή την ώρα τοπικοί άρχοντες, κάτοικοι και φορείς των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την επίταξη ακινήτων κι εκτάσεων που αποφάσισε τις προηγούμενες μέρες η κυβέρνηση. Σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, αποφασίστηκε η διακοπή κάθε διαλόγου με κυβερνητικά στελέχη μέχρι την ανάκληση της επίμαχης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τη διαχείριση του μεταναστευτικού.

«Παρ' όλη την πίκρα και την εγκατάλειψη που νιώθουμε στα νησιά, δε θεωρώ ότι η πρόθεση του ψηφίσματος του Συμβουλίου είναι να διακοπούν οι συνομιλίες. Θεωρώ ότι η αμοιβαιότητα και η εμπιστοσύνη χτίζονται εκατέρωθεν», σχολίασε, μιλώντας στο Sputnik, ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος.

Μαζικό «παρών» γιατί το ζήτημα είναι εθνικό

Υπογραμμίζοντας τη σημασία της άμεσης λήψης μέτρων, προς την αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου, από τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, ο κύριος Στάντζος έκανε λόγο για εθνικό ζήτημα που επιβάλλει την ευαισθητοποίηση όλων των Ελλήνων. «Θέλουμε τη συμπαράσταση όλων. Το κάλεσμά μας αφορά όλους τους Έλληνες. Το ζήτημα είναι εθνικό».

Μαζικό «παρών» θα επιδιώξουν για τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η οποία δεν αποκλείεται να μετατραπεί σε πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να πιέσουν την κυβέρνηση να προβεί στην άμεση άρση της ΠΝΠ για την επίταξη, αλλά και στον άμεσο απεγκλωβισμό των νησιών του Αιγαίου. «Αυτά είναι απαραίτητα μέτρα, μαζί με τη φύλαξη των συνόρων μας, προς την ορθή διαχείριση του ζητήματος», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Και συμπλήρωσε: «Θέλουμε επιτέλους να δούμε συγκροτημένη μεταναστευτική πολιτική που θα διαφυλάσσει τα συμφέροντα και της Ελλάδας και των κατοίκων της. Δεν έχουμε άλλα περιθώρια, διότι, στα νησιά μας πια, τα μεγέθη είναι πολύ μεγάλα και μη διαχειρίσιμα. Ζητάμε να μη δημιουργηθούν αυτά τα μεγάλα κλειστά κέντρα που υποθηκεύουν το μέλλον των νησιών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κοινοτάρχης Μυτιληνιών Σάμου: «Δεν μπορείς να διώχνεις τους Έλληνες, για να στεγάσεις μετανάστες»

Tags:
μετανάστες, μεταναστευτικό, συλλαλητήριο, Σάμος, πρόσφυγες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK