15:27 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Λίγες ημέρες πριν τα τεχνικά κλιμάκια Αθήνας και Άγκυρας ξεκινήσουν τις συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και μία ημέρα μετά τη συνάντηση Παναγιωτόπουλου και Ακάρ, οι υπερπτήσεις στα νησιά του Αιγαίου συνεχίστηκαν.

Το φιλικό πλαίσιο της συνάντησης και ο διάλογος για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα δεν φαίνεται ότι επηρεάζουν την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο καθώς το πρωί της Πέμπτης οι υπερπτήσεις συνεχίστηκαν.

Συγκεκριμένα, στις 10:09 ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπέρπτηση άνωθεν της νήσου Παναγιάς και των Οινουσσών στα 12.000 και 10.000 πόδια αντίστοιχα, όπως αναφέρει το newpost.gr.

Οι υπερπτήσεις αποτελούν καθημερινό φαινόμενο και δεν έχουν σταματήσει ούτε εν όψει ούτε μετά τη συνάντηση των δύο υπουργών Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου και Χουλουσί Ακάρ, στις Βρυξέλλες.

Την Τετάρτη τα τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από το Φαρμακονήσι, τους Λειψούς, το Αγαθονήσι, την Παναγιά και τις Οινούσσες.

Η δραστηριότητα αυτή της Τουρκίας τέθηκε στη συνάντηση των δύο υπουργών όπου ο κ. Παναγιωτόπουλος φέρεται να τόνισε ότι οι προκλητικές ενέργειες δεν βοηθούν εν όψει του διαλόγου για τα ΜΟΕ.

Παρά την υπόμνηση πάντως, η τουρκική προκλητικότητα συνεχίστηκε σήμερα, λίγες ημέρες πριν τεχνικά κλιμάκια της Αθήνας και της Άγκυρας ξεκινήσουν εντατικές διαβουλεύσεις με στόχο τη λήψη μέτρων για την ενίσχυση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και την αποκατάσταση των διμερών σχέσεων.

Tags:
Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, ελληνοτουρκικά, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Χουλουσί Ακάρ, υπερπτήσεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK