15:51 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ολοκληρώθηκε η πορεία για το προσφυγικό που πραγματοποιήθηκε σήμερα έξω από το κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών, στο οποίο συμμετείχαν κάτοικοι και φορείς των νησιών Ανατολικού Αιγαίου.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας αυτή τη στιγμή αφού ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο για το προσφυγικό στο κέντρο της Αθήνας.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο του υπουργείου στην οδό Βασ. Σοφίας και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή. 

«Ήρθαμε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για τον τρόπο που διαχειρίζεται το θέμα η κυβέρνηση. Είναι ένας τρόπος αυταρχικός, ένας τρόπος που βασίζεται σε επιτάξεις και σε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου», ανέφερε, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, και  τόνισε ότι «θέλουμε με δημοκρατικό διάλογο να βρούμε λύσεις» και πρόσθεσε πως «οσο υπάρχουν αυτές οι επιτάξεις αρνούμαστε να συζητήσουμε. Εάν η κυβέρνηση εκλογικευτεί και πει ότι θα συζητήσουμε δημοκρατικά, εδώ είμαστε», κατέληξε ο κ. Μουτζούρης.

Έδιωξαν Κασιδιάρη και Λαγό από την συγκέντρωση

Στη συγκέντρωση εμφανίστηκαν και ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης και ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός.

«Έξω τώρα η Χρυσή Αυγή, να αποχωρήσουν από τη συγκέντρωσή μας οι φασίστες, δεν έχουμε καμία σχέση με τους δολοφόνους», φώναξαν οι συγκεντρωμένοι στο σημείο.

Έτσι, αποδοκιμαζόμενοι από την συντριπτική πλειονότητα των διαδηλωτών αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν.

Υπενθυμίζεται πως οι αντιδράσεις είναι αποτέλεσμα της απόφασης της κυβέρνησης να επιτάξει εκτάσεις σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Tags:
μεταναστευτικό, Προσφυγικό, πορεία, συλλαλητήριο, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Κασιδιάρης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK