15:48 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο «Δάσκαλος Εμπιστοσύνης» είναι ένας νέος θεσμός στα σχολεία, για τον οποίο μίλησε η Νίκη Κεραμέως μετά τον ξυλοδαρμό μαθητή στον Βύρωνα.

Παιδαγωγικά μέτρα επιβλήθηκαν σε βάρος των μαθητών που πρωταγωνίστησαν στο περιστατικό με τον ξυλοδαρμό μαθητή στον Βύρωνα, όπως δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η Νίκη Κεραμέως βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης στο σχολείο στον Βύρωνα όπου ένας 17χρονος μαθητής φέρεται να έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από πολλά άτομα όταν προσπάθησε να υπερασπιστεί την αδελφή του που δεχόταν καθημερινό bullying.

Σε δηλώσεις της έξω από το σχολείο η κ. Κεραμέως καταδίκασε εκ νέου το περιστατικό και ενημέρωσε για τα μέτρα που έχουν κινηθεί.

«Κινήθηκαν όλες οι διαδικασίες για τη διερεύνηση του περιστατικού. Έχουν ήδη επιβληθεί παιδαγωγικά μέτρα σε μαθητές που συμμετείχαν σε αυτό το περιστατικό», δήλωσε η υπουργός Παιδείας.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοια περιστατικά δεν έχουν καμία απολύτως θέση στο σχολείο», υπογράμμισε.

Παράλληλα, έκανε λόγο για σειρά μέτρων σε άμεσο επίπεδο, αλλά και σε βάθος χρόνου.

Ως προς τα άμεσα μέτρα, η κ. Κεραμέως έκανε λόγο για ομάδα ειδικών ψυχολόγων που θα υποστηρίξουν την εκπαιδευτικά κοινότητα εν συνόλω μετά από αυτό το περιστατικό.

Όσον αφορά τις λύσεις σε βάθος χρόνου, η κ. Κεραμέως μίλησε για τον «Δάσκαλο Εμπιστοσύνης».

Συγκεκριμένα, η υπουργός μίλησε για την «εγκαθίδρυση ενός δασκάλου εμπιστοσύνη στον οποίο τα παιδιά θα μπορούν πιο εύκολα να πάνε να μιλήσουν».

Αναφέρθηκε, τέλος, σε νέα εκπαιδευτικά όργανα που θα δοκιμαστούν σε πειραματική φάση σε σχολεία της χωράς» με στόχο «τα παιδιά να μάθουν να σέβονται περισσότερο το ένα το άλλο, να σέβονται τη διαφορετικότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο νεαρός που ξυλοκοπήθηκε σε σχολείο του Βύρωνα, παραλίγο να χάσει το ένα του μάτι

Κεραμέως για ξυλοδαρμό μαθητή στο Βύρωνα: Να είμαστε αμείλικτοι σε κάθε είδους εκφοβισμό στο σχολείο

Tags:
δάσκαλοι, Βύρωνας, σχολείο, σχολεία, Υπουργείο Παιδείας, Νίκη Κεραμέως
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK