00:24 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Αθανάσιος Ράντος που αναλαμβάνει νέος πρόεδρος στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχει πλούσιο βιογραφικό, έχοντας υπηρετήσει από πολλές θέσεις την ελληνική Δικαιοσύνη.

Ο Αθανάσιος Ράντος είναι ο νέος πρόεδρος στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατόπιν της απόφασης του υπουργικού συμβουλίου.

Την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας:

«Το υπουργικό συμβούλιο, κατόπιν εισήγησης του υπουργού Δικαιοσύνης, επέλεξε για τη θέση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας τον μέχρι σήμερα αρχαιότερο αντιπρόεδρό του, κ. Αθανάσιο Ράντο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αθανάσιος Ράντος είχε αναλάβει προεδρεύων του ΣτΕ από τις 22 Ιανουαρίου 2020 οπότε και η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αποφάσισε να αναστείλει τα δικαστικά της καθήκοντα, εν όψει της εκλογής της στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ήταν μάλιστα η δεύτερη φορά που ο Αθανάσιος Ράντος ανέλαβε προσωρινά καθήκοντα προέδρου στο ΣτΕ, καθώς διετέλεσε προεδρεύων από τον Μάιο του 2018 έως και τον Οκτώβριο μετά την παραίτηση του Νικόλαου Σακελλαρίου.

Το βιογραφικό του Αθανάσιου Ράντου

Ο Αθανάσιος Ράντος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Σπούδασε νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από όπου αποφοίτησε με «Άριστα». Έκανε μεταπτυχιακό στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο, στο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών.

Από το 1978 είναι δικηγόρος Αθηνών και έχει καταλάβει διάφορες θέσεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας, μεταξύ των οποίων:

  • Εισηγητής του Συμβουλίου της Επικρατείας, 1979
  • Πάρεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, 1984
  • Σύμβουλος της Επικρατείας, 1996
  • Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, 2009
  • Πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος του  Δικαστηρίου

Παράλληλα, έχει διδάξει για πάνω από 20 χρόνια στην  Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών  στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.

Διετέλεσε πρόεδρος πολλών νομοπαρασκευαστικών επιτροπών και μέλος της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής. Ήταν μέλος της συντακτικής επιτροπής της Επετηρίδας Δικαίου Προσφύγων και Αλλοδαπών, που εκδίδεται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι υποψήφιοι για τη θέση προέδρου και αντιπροέδρου του ΣτΕ

Tags:
ΣτΕ, Συμβούλιο της Επικρατείας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Αθανάσιος Ράντος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK