06:07 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο νέος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ευχαρίστησε την Πολιτεία για την τοποθέτησή του στο αξίωμα και δεσμεύτηκε για τη διατήρηση του κύρους της Δικαιοσύνης.

Ο Αθανάσιος Ράντος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την τοποθέτησή του στην προεδρία του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) κατόπιν απόφασης του υπουργικού συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αθανάσιος Ράντος είναι ο νέος πρόεδρος στο Συμβούλιο της Επικρατείας, μετά από απόφαση του υπουργικού συμβουλίου και κατόπιν εισήγησης του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα.

«Ευχαριστώ την Πολιτεία, που, με το κατά το Σύνταγμα αρμόδιο όργανό της, το υπουργικό συμβούλιο, με τίμησε με το ανώτατο για την Δικαιοσύνη αξίωμα του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας», δήλωσε ο κ. Ράντος.

Στην πρώτη του δήλωση, ο κ. Ράντος παραδέχτηκε ότι δεν του απομένει πολύς χρόνος για να ασκήσει τα νέα του καθήκοντα μέχρι την αφυπηρέτηση. Μέχρι τότε, όμως, δεσμεύτηκε να διατηρήσει το κύρος του δικαστηρίου.

«Για το σύντομο διάστημα που μου απομένει να ασκήσω τα νέα καθήκοντα μέχρι την αφυπηρέτηση, δεν μπορώ να υποσχεθώ στην Πολιτεία, την κοινωνία και τον πολίτη, τίποτα άλλο παρά ό,τι ήταν το αποκλειστικό ενδιαφέρον όλα αυτά τα 47 χρόνια: κάθε προσπάθεια και μόχθο για ένα δικαστήριο που, διατηρώντας το κύρος του και την περιωπή του, θα είναι ανοικτό στην κοινωνία και τον πολίτη και θα προσπαθεί να επιλύει αποτελεσματικά τις διαφορές, όπως αρμόζει σε κάθε δικαστήριο ευρωπαϊκής χώρας που σέβεται τον εαυτό του», δήλωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αθανάσιος Ράντος: Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Tags:
δικαστήριο, Δικαιοσύνη, ΣτΕ, Συμβούλιο της Επικρατείας, Αθανάσιος Ράντος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK