06:30 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Συνάντηση με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, ζητούν οι δήμαρχοι της χώρας προκειμένου να ενημερωθούν για τον σχεδιασμό των δομών. Οι δήμαρχοι δηλώνουν δυσαρεστημένοι καθώς δεν έχουν καμία επίσημη ενημέρωση για το θέμα.

Μείζον θέμα για τους δημάρχους όλης της χώρας είναι το μεταναστευτικό καθώς από τη μία συνεχίζονται οι ροές προσφύγων και μεταναστών, ενώ από την άλλη η εξαγγελία της κυβέρνησης, τον περασμένο Νοέμβριο, περί μεταφοράς προσφύγων – μεταναστών σε όλες της περιφέρειες της χώρας - μέχρι 1% του πληθυσμού ανά περιφέρεια - ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί και κυρίως ουδείς γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι.

Επιπλέον, οι σημερινές δομές φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων βρίσκονται πέρα από τα όρια αντοχής τους, ενώ οι δήμαρχοι δηλώνουν δυσαρεστημένοι καθώς δεν έχουν καμία γνώση του σχεδιασμού που προτίθεται να υλοποιήσει η κυβέρνηση.

Τη δυσαρέσκειά τους, μάλιστα, εξέφρασε το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη συνάντηση που είχαν, το πρωί της περασμένης Δευτέρας, 10 Φεβρουαρίου. Μάλιστα, οι δήμαρχοι ζήτησαν να συναντηθούν με τον αρμόδιο υπουργό, Νότη Μηταράκη προκειμένου να τους ενημερώσει για το σχέδιο που πρόκειται να υλοποιηθεί.

«Μιλήσαμε και παρουσία του κ. Μητσοτάκη είπαμε ότι η ΚΕΔΕ και οι ΠΕΔ (σ.σ. Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων) της χώρας δεν είναι ενημερωμένες για το σχέδιο της κυβέρνησης, για το τι σκοπεύουν να κάνουν ακριβώς σε κάθε περιοχή της Ελλάδος και η μόνη πληροφόρηση που έχουμε είναι από τις εφημερίδες. Και ζητήσαμε ο κ. Μηταράκης να δει την ΚΕΔΕ και να μας ενημερώσει τι ακριβώς θέλει να κάνει. Κι όχι κάθε φορά που θέλει να κάνει μία δομή να φωνάζει τον δήμαρχο της περιοχής να του ανακοινώσει την τετελεσμένη απόφαση», είπε στο Sputnik ο Α' Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Ο ίδιος πρόσθεσε: 

«Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι είναι ένα δύσκολο θέμα, ότι δεν είναι εύκολο να το δέχονται όλοι οι δήμαρχοι κι ότι είναι σωστό ότι θέλουμε να έχουμε ενημέρωση. Εμείς είπαμε ότι πρόκειται για σοβαρό εθνικό πρόβλημα και με κοινωνικές διαστάσεις και θέλουμε να βάλουμε πλάτη. Όμως πλάτη δεν μπορούμε να βάλουμε με τα νησιά γεμάτα, τα οποία για λόγους εθνικούς και κοινωνικούς δεν μπορούν να έχουν τόσους πολλούς πρόσφυγες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δήμαρχος Αν. Σάμου Γιώργος Στάντζος στο Sputnik: «Κατάσταση μη διαχειρίσιμη - Ζήτημα εθνικό»

Πέτσας για μεταναστευτικό: Ήρθε η ώρα των αποφάσεων – Θα κλείσουν οι άναρχες δομές

Στεφανής στο Sputnik: Καμία νέα δομή για μετανάστες και πρόσφυγες στη Μακεδονία

Tags:
ΚΕΔΕ, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νότης Μηταράκης, πρόσφυγες, Προσφυγικό, μετανάστης, μετανάστες, μεταναστευτικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK