00:15 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Για τον κορονοϊό και τα όσα αποφασίστηκαν στη σύσκεψη των υπουργών Υγείας στις Βρυξέλλες, μίλησε σήμερα ο Βασίλης Κικίλιας.

Τα όσα αποφασίστηκαν κατά τη σύσκεψη στις Βρυξέλλες των υπουργών Υγείας για την εξάπλωση του κορονοϊού σε ολόκληρο τον κόσμο, μίλησε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός έκανε σαφές ότι δεν αρκούν μόνο οι μάσκες αλλά είναι άκρως απαραίτητη η σωστή τήρηση των κανόνων υγιεινής, όπως το καλό πλύσιμο των χεριών.

Ξεκαθάρισε δε ότι σε περίπτωση που υπάρξει κρούσμα, έχουν γίνει προσπάθειες να υπάρχουν επαρκείς μάσκες. 

«Αν υπάρξει περιστατικό κορονοϊού θα φροντίσουμε να ανακόψουμε την εξάπλωσή του» είπε και ζήτησε ψυχραιμία και σωστή πληροφόρηση.

Ο κ. Κικίλιας κατέθεσε, στη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες, πρόταση για ψηφιακό συγχρονισμό των κρατών-μελών, με τη δημιουργία ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας επιστημονικών δεδομένων, με την οποία τα κράτη θα ανταλλάσσουν δεδομένα για την καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης.

Στο τραπέζι και η εποχική γρίπη

Αναφορικά με την εποχική γρίπη, που επίσης συζητήθηκε στη σύσκεψη, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Μάρτιο όλες οι χώρες βρίσκονται σε επιφυλακή λόγω αύξησης των κρουσμάτων.

Έκανε επίσης γνωστό ότι 1.000.000 περισσότεροι πολίτες έκαναν φέτος το εμβόλιο.

Συνέστησε στον κόσμο να μην πανικοβάλλεται και συμβούλευσε τους ειδικούς να προβαίνουν σε σωστή και εμπεριστατωμένη ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός: Προειδοποιήσεις ότι θα φτάσει στην Ελλάδα - «Είμαστε έτοιμοι» διαβεβαιώνει ο Κικίλιας

Κικίλιας για κορονοϊό: Υπάρχει σχέδιο δράσης στην Ελλάδα

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
γρίπη, Ευρώπη, Υπουργείο Υγείας, κοροναϊός, κορονοϊός, Βασίλης Κικίλιας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK