21:18 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο αρχαιολογικός χώρος στην Αμφίπολη θα είναι επισκέψιμος από το 2021, όπως αποκάλυψε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Η Λίνα Μενδώνη δήλωσε ότι ο αρχαιολογικός χώρος της Αμφίπολης θα είναι επισκέψιμος από το 2021, καθώς η κυβέρνηση έχει στόχο την επίσπευση των χρονοδιαγραμμάτων ολοκλήρωσης των εργασιών στον Τύμβο Καστά.

Η υπουργός Πολιτισμού, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε επίσης στην επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, εκτιμώντας ότι το Brexit θα απελευθερώσει δυνάμεις που θα βοηθήσουν στον σκοπό αυτό.

«Ενδεχομένως  το Brexit και η απομάκρυνση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση να απελευθερώσει δυνάμεις που θα βοηθήσουν τη συνεχή δημοσιοποίηση του αιτήματος για την οριστική επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα» δήλωσε.

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα πιέζει το Βρετανικό Μουσείο.

«Η Ελλάδα πιέζει και εκθέτει το Βρετανικό Μουσείο ότι κατέχει τα γλυπτά παρανόμως και με αυτή την έννοια το Brexit μπορεί να λειτουργήσει ως αφορμή πίεσης», εξήγησε.

Αναφορικά με την παραίτηση σύσσωμου του ΔΣ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, η κ. Μενδωνη περιορίστηκε να παρατηρήσει ότι «δεν λειτουργούσε με τον τρόπο που έπρεπε να λειτουργεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανακάλυψη φέρνει στο φως νέα στοιχεία για το Ασκληπιείο της Επιδαύρου

Αμφίπολη: «Ξαναχτίζουν» τον περίβολο του Τύμβου Καστά

Tags:
Brexit, γλυπτά, γλυπτά παρθενώνα, Λίνα Μενδώνη, Αμφίπολη, αρχαιολογικός χώρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK