19:31 04 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στην ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα γραφεία της φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Πειραιά προέβη μια αναρχική ομάδα.

Μια αναρχική ομάδα που υπογράφει το κείμενο της ως «"Σπύρος Σούλης" - Τομέας "Άλλαξέ το"», ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία της κομματικής παράταξης ΔΑΠ στο Πανεπιστήμιο Πειραιά (ΠΑΠΕΙ).

Το σχετικό κείμενο αναρτήθηκε σε γνωστή σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και μάλιστα, μεταξύ άλλων, αναφέρει πως η συγκεκριμένη δράση έγινε ως ένδειξη αλληλεγγύης στις καταλήψεις, ενώ διευκρινίζεται πως πίσω από την επίθεση, δεν βρίσκεται η αναρχική ομάδα του «Ρουβίκωνα».

«Επιλέξαμε την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στις 15.00 να κάνουμε μια δικού μας τύπου εκκένωση στο στέκι της ΔΑΠ στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Νομίζουμε πως δε χρειάζονται ειδικές συστάσεις μιας και όλες ξέρουμε πολύ καλά τι κουμάσια είναι. Είναι οι επόμενοι βουλευτές, οι επόμενοι ευνοούμενοι του κράτους και του κεφαλαίου, οι κάτοχοι προνομιακών θέσεων σε εταιρείες και δημοτικούς φορείς. Με λίγα λόγια, οι μελλοντικοί μας εξουσιαστές.», επισημαίνει χαρακτηριστικά η αναρχική ομάδα.

Υπενθυμίζεται πως στις 7 Φεβρουαρίου, ομάδα αγνώστων προκάλεσε εκτεταμένες φθορές στα γραφεία της φοιτητικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κλίμα έντασης στα πανεπιστήμια και καταγγελίες φοιτητών για ξύλο και επιθέσεις - Βίντεο

Ξύλο σε συνεδρίαση φοιτητών στην ΑΣΟΕΕ - Βίντεο

Tags:
γραφείο, επίθεση, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Πανεπιστήμιο, αναρχικοί, αναρχία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK