19:44 04 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η κλιματική αλλαγή απειλεί και την Ελλάδα με το πολύπλοκο γεωγραφικό της ανάγλυφο, προειδοποιεί ο ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός, σε ομιλία του στον σύλλογο Αποφοίτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Ζερεφός με βάσει αδημοσίευτα στοιχεία της Επιτροπής Μελέτης της Κλιματικής Αλλαγής περιοχές της Ελλάδας θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες από την κλιματική αλλαγή.

"Υπάρχουν περιοχές με μεγάλη δυσκολία" ανέφερε ο κ. Ζερεφός, σημειώνοντας ότι στα μοντέλα που μελετήθηκαν υπάρχουν δυσμενείς προβλέψεις για περιοχές της Πελοποννήσου καθώς και ότι από τη μείωση των βροχοπτώσεων η Δυτική Ελλάδα και ένα μεγάλο μέρος της Ανατολικής Ελλάδας θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα με την ερημοποίηση, την ξηρότητα που θα επικρατήσει.

Αφόρητοι καύσωνες και επέκταση της επικίνδυνης για τις δασικές πυρκαγιές καλοκαιρινής περιόδου από τις 20 στις 40 μέρες

Εξάλλου, σύμφωνα με τον Χρήστο Ζερεφό, αναμένεται αύξηση στις δασικές πυρκαγιές, με την επικίνδυνη καλοκαιρινή περίοδο να επεκτείνεται από τις 20 ημέρες που είναι σήμερα στις 40 και πλέον.

Αξίζει να σημειώσουμε πως κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οο Σύλλογος Αποφοίτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης βράβευσε τον Χρήστο Ζερεφό για τη συνεισφορά του, καθώς και τον καθηγητή του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ, Κύρο Υάκινθο και τον επιχειρηματία, Πρόδρομο Εμφιετζόγλου για την ανάπτυξη του ελληνικού UAV και την κοινωνική προσφορά του, αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έκλεβαν ρεύμα για να καλλιεργήσουν χασίς σε υδροπονικές καλλιέργειες

Θαλάσσιο τέρας ξεβράστηκε στο Μεξικό: Μοιάζει σαν δελφίνι χωρίς μάτια και πτερύγια - Βίντεο

Tags:
Ελλάδα, Χρήστος Ζερεφός, κλιματική αλλαγή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK