10:27 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για μείωση του χρόνου που απαιτείται για την εξέταση των αιτημάτων ασύλου στις 24 μέρες μίλησε ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μηταράκης, μιλώντας στον Γιώργο Αυτιά για περιορισμό του απαιτούμενου χρόνου στις 24 ημέρες για τα άτομα που έχουν εισέλθει στην Ελλάδα το 2020.

«Από 1η Ιανουαρίου, τα πρώτα στοιχεία του ασύλου είναι ότι οι αποφάσεις πλέον βγαίνουν στις 24 μέρες για αυτούς που έχουν μπει το 2020 στη χώρα. Αυτό σημαίνει ότι αυτές οι αρνητικές αποφάσεις γύρω στον Μάρτιο - Απρίλιο θα οδηγηθούν σε επιστροφές μετά την διαδικασία της επιτροπής προσφυγών».

Όπως ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, από τις αρχές της χρονιάς έχουν πραγματοποιηθεί 9 αποστολές για την επιστροφή μεταναστών στις χώρες τους, ωστόσο χωρίς μεγάλο αριθμό μεταναστών ανά αποστολή επιστροφής.

«Αλλά πλέον έχουμε απόλυτη συστηματικότητα στις επιστροφές», τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης.

Ο κ. Μηταράκης, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ, επεσήμανε τη θεμελιώδη σημασία των κλειστών κέντρων μεταναστών για την ασφάλεια των πολιτών, καθώς και την αποτρεπτική τους δράση και το μήνυμα που αποστέλλουν στους διακινητές ανθρώπων.

«Τα κλειστά κέντρα είναι πάρα πολύ σημαντικά και για την ασφάλεια των πολιτών και για τη λειτουργία του ασύλου και για να λειτουργήσουν αποτρεπτικά να στείλουν το μήνυμα στους διακινητές ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον ξέφραγο αμπέλι», τόνισε ο κ. Μηταράκης.

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποπέμφθηκε η υπουργός της Β. Μακεδονίας που επανέφερε πινακίδα με το «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Έκλεβαν ρεύμα για να καλλιεργήσουν χασίς σε υδροπονικές καλλιέργειες

Tags:
προσφυγικές ροές, μεταναστευτικό, Νότης Μηταράκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK