11:55 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Τρεις Τούρκοι επιχειρηματίες φέρεται να έχουν αποκτήση ακίνητα σε περιοχές της Λέρου, παραβιάζοντας τη νομοθεσία περί δικαιοπραξίας. Παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Να αποκτήσουν ακίνητα σε περιοχές της Λέρου έχουν καταφέρει τα τελευταία χρόνια τρεις Τούρκοι επιχειρηματίες, παρά τη νομοθεσία που απαγορεύει την απόκτηση γης από υπηκόους χωρών εκτός της Ε.Ε. στην ελληνική παραμεθόριο.

Το όλων ζήτημα ήρθε στο φως της δημοσιότητας, χάρη σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Real News», η οποία κάνει λόγο για παράνομες αγορές, μέσω ενός διευρυμένου δικτύου φυσικών προσώπων και offshore εταιρειών.

Η τελευταία αγορά πραγματοποιήθηκε το 2018, μέσω ενός ακαδημαϊκού, κάτοχο ευρωπαϊκού διαβατηρίου, ο οποίος φέρεται να αγόρασε – εκ μέρους των τριών Τούρκων – έκταση 950 τ.μ. κοντά στο ναύσταθμο της Λέρου.

Στην ίδια περιοχή φέρεται να βρίσκονται και υπόλοιπες έξι αγορές ακινήτων, συνολικού ύψους 2,94 εκατομμυρίων ευρώ.

Μάλιστα, οι συγκεκριμένες αγορές έχουν προκαλέσει την παρέμβαση της ελληνικής δικαιοσύνης, η οποία διενεργεί προκαταρκτική έρευνα για το ενδεχόμενο παραβίασης της ελληνικής νομοθεσίας περί δικαιοπραξιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σχετική νομοθεσία ορίζει ότι για λόγους εθνικού συμφέροντος, απαγορεύεται η απόκτηση γης και ακινήτων από υπηκόους τρίτων χωρών – εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης – σε περιοχές της ελληνικής παραμεθορίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης: Ανησυχία στην Ελλάδα εν όψει της ανάρτησης των συντεταγμένων

Ποιες χώρες στη Μεσόγειο έχουν κηρύξει ΑΟΖ: Τι κάνουν η Ελλάδα και η Τουρκία

Tags:
επιχειρηματίας, Δικαιοσύνη, ακίνητη περιουσία, ακίνητο, Τούρκοι, Λέρος, νησί
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK