22:49 04 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τη συμμετοχή τους στην απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ανακοίνωσαν οι δικαστικοί και οι υπάλληλοι των φυλακών Κορυδαλλού.

Να συμμετάσχουν στην απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου κάλεσε τα μέλη της η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ).

Με ανακοίνωσή της, η ΟΔΥΕ επεσήμανε ότι διεκδικεί κατάργηση του «νόμου Κατρούγκαλου», επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων, καθώς και να μην ιδιωτικοποιηθεί η δημόσια ασφάλιση.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το lawandorder.gr, με επιστολή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, το σωματείο υπαλλήλων δικαστικής φυλακής Κορυδαλλού γνωστοποίησε πως θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ.

Στις κινητοποιήσεις θα συμμετάσχουν και δικηγόροι, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την επιβολή τέλους δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές.

Όπως ανακοίνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ), επικυρώθηκε η απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος της 11.1.2020 για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι δικηγόροι της Αθήνας θα απέχουν από τα καθήκοντά τους συμμετέχοντας σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον ΔΣΑ, την απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος έχουν ήδη επικυρώσει και τα ΔΣ των Δικηγορικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης και Πειραιώς, καθώς και το σύνολο σχεδόν των υπολοίπων Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Απεργία ΜΜΜ

Υπενθυμίζεται ότι σε 24ωρη απεργία θα προχωρήσουν, την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, οι εργαζόμενοι στο μετρό, στο τραμ, στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ) ως αντίδραση στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, δεμένα θα παραμένουν τα πλοία την Τρίτη στο λιμάνι του Πειραιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έτοιμοι για απεργία διαρκείας οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ: «Ή εμείς, ή αυτοί»

«Το δικαίωμα στην ασφάλιση αφορά όλους»: Η πτώση του Κατρούγκαλου έγινε σποτ του ΠΑΜΕ

Tags:
πλοία, ηλεκτρικός, τρόλεϊ, λεωφορεία, λεωφορείο, Μετρό, μέσα μαζικής μεταφοράς, ΜΜΜ, ΑΔΕΔΥ, φυλακές Κορυδαλλού, Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Δικηγορικοί Σύλλογοι, δικηγόροι, δικηγόρος, δικαστικοί, δικαστές, 24ωρη απεργία, απεργία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK