06:17 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Υπόθεση Novartis (164)
0 0 0
Βρείτε μας

Γρίφος παραμένει ο τρόπος εξέτασης των προστατευομένων μαρτύρων από την προανακριτική επιτροπή που ερευνά τους χειρισμούς του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis.

Αντιρρήσεις για την κατάθεσή τους στην προανακριτική επιτροπή η οποία διερευνά τους χειρισμούς του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis πρόβαλαν οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες, μέσω επιστολής.

Ο τρόπος εξέτασης του «Μάξιμου Σαράφη» και της «Αικατερίνης Κελέση» τίθενται επί τάπητος και στη σημερινή (Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου) συνεδρίαση της προανακριτικής.

Από πλευράς «Μάξιμου Σαράφη», σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, εκφράζονται φόβοι για αντίποινα, καθώς και ότι θα διαρρεύσει η ταυτότητά του, με αποτέλεσμα να βρεθεί σε κίνδυνο ο ίδιος και η οικογένειά του.

Μάλιστα, ο μάρτυρας φέρεται να ζήτησε να καταθέσει στην επιτροπή με τεχνικά μέσα, δηλώνοντας πως με τον τρόπο αυτό είχε καταθέσει και στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου.

Κατά τις ίδιες πηγές, η «Αικατερίνη Κελέση» επικαλέστηκε ευρωπαϊκή οδηγία για την υποχρέωση της εμπιστευτικότητας και ζήτησε να ανακληθεί η κλήτευσή της.

Παπαγγελόπουλος κατά Ράικου

Νωρίτερα, παρέμβαση με αφορμή δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, έχει έγγραφο του FBI, από το οποίο προκύπτει ότι «Έλληνας πολιτικός είχε δωροδοκηθεί από τη Novartis», έκανε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Αφήνοντας αιχμές κατά της κ. Ράικου ότι «καταχώνιασε» έγγραφο του FBI, υπογράμμισε το γεγονός ότι, σύμφωνα με το έγγραφο, υπήρξε χρηματισμός Έλληνα πολιτικού.

Πεδίο αντιπαράθεσης ο τρόπος εξέτασης

Σημειώνεται πως ο τρόπος εξέτασης των προστατευόμενων μαρτύρων προκάλεσε διαξιφισμούς στην προανακριτική επιτροπή την περασμένη εβδομάδα.

Πηγές της προανακριτικής ανέφεραν πάντως ότι το μείζον ζήτημα δεν είναι αν θα εξεταστούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες διατηρώντας την ανωνυμία τους, αλλά τι ακριβώς θα πουν εφόσον εξεταστούν.

Θέμα:
Υπόθεση Novartis (164)
Tags:
μάρτυρας, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, επιτροπή, Βουλή, Novartis
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK