19:30 31 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ελληνικής πρεσβείας στα Σκόπια, στόχος είναι η προβολή της Ελλάδας μέσα από το τρίπτυχο γαστρονομία - premium προϊόντα τροφίμων – πολιτισμός.

Ελληνική βραδιά γαστρονομίας, υπό τον τίτλο «Greek gastronomy & culture», πρόκειται να διοργανώσει στις 19 Φεβρουαρίου 2020 το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (Γραφείο ΟΕΥ) της Πρεσβείας της Ελλάδας στα Σκόπια.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στόχος είναι η προβολή της Ελλάδας μέσα από το τρίπτυχο γαστρονομία - premium προϊόντα τροφίμων – πολιτισμός.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης με τίτλο «Greek gastronomy & culture», ο Executive Chef στο Miraggio Thermal Spa Resort στη Χαλκιδική, Γιώργος Παπαδόπουλος, με την ομάδα του - κ.κ. Στέλιο Καραβά και Γιώργο Δόσπρα - και σε συνεργασία με τον Έλληνα Σεφ του Park Hotel & Spa Ελευθέριο Δαλαγιώργο, θα παρουσιάσουν ελληνικά «γκουρμέ» πιάτα. Μέσα από τις δημιουργίες τους, ευελπιστούν να αναδείξουν πρώτες ύλες της ελληνικής κουζίνας.

Γαστρονομική βραδιά με ελληνικά προϊόντα στα Σκόπια
© Φωτογραφία : Πρεσβεία της Ελλάδας στα Σκόπια / Γραφείο Τύπου
Γαστρονομική βραδιά με ελληνικά προϊόντα στα Σκόπια

Μέσα από το μενού που επιμελήθηκε ο κ. Παπαδόπουλος σε συνεργασία με το Γραφείο ΟΕΥ, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν την ποιότητα ελληνικών προϊόντων διατροφής, με έμφαση στα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ), όπως το ελαιόλαδο, η μαστίχα, ο κρόκος Κοζάνης, διαφορά γαλακτοκομικά προϊόντα, ελιές, μέλι, αυγοτάραχο, αλεύρι ζέας κ.α.

Το μενού της γαστρονομικής βραδιάς με ελληνικά προϊόντα στα Σκόπια
© Φωτογραφία : Πρεσβεία της Ελλάδας στα Σκόπια / Γραφείο Τύπου
Το μενού της γαστρονομικής βραδιάς με ελληνικά προϊόντα στα Σκόπια

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η ερμηνεύτρια Κλεονίκη Δεμίρη θα παρουσιάσει, συνοδεία του πιανίστα Γιώργου Τσοκάνη, έργα Ελλήνων συνθετών και μελοποιημένη ελληνική ποίηση, με θέμα «Οι Έλληνες συνθέτες ταξιδεύουν στον κόσμο». 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Greek gastronomy & culture», η ερμηνεύτρια Κλεονίκη Δεμίρη θα παρουσιάσει, συνοδεία του πιανίστα Γιώργου Τσοκάνη, έργα Ελλήνων συνθετών και μελοποιημένη ελληνική ποίηση
© Φωτογραφία : Πρεσβεία της Ελλάδας στα Σκόπια / Γραφείο Τύπου
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Greek gastronomy & culture», η ερμηνεύτρια Κλεονίκη Δεμίρη θα παρουσιάσει, συνοδεία του πιανίστα Γιώργου Τσοκάνη, έργα Ελλήνων συνθετών και μελοποιημένη ελληνική ποίηση

Η εκδήλωση, σύμφωνα με την πρεσβεία της Ελλάδας στα Σκόπια, απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την ελληνική κουζίνα και τα ελληνικά προϊόντα, μέσα από ένα μουσικό ταξίδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συμφωνία των Πρεσπών: Με γοργούς ρυθμούς προς την αγκαλιά του ΝΑΤΟ

Tags:
κουζίνα, γαστρονομία, πρεσβεία, Σκόπια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK