12:21 06 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Σε άσκηση για την πιθανότητα ενδεχόμενου κρούσματος του νέου κορονοϊού προχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας το νοσοκομείο Ρόδου.

Άσκηση για τη διαχείριση πιθανού κρούσματος κορονοϊού πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο νοσοκομείο της Ρόδου, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης από το ΕΚΑΒ σε συνεργασία με τα νοσηλευτικά ιδρύματα αναφοράς.

Το σενάριο της άσκησης περιλάμβανε, σύμφωνα με τη rodiaki.gr την ύπαρξη ύποπτου περιστατικού σε κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι της Ρόδου.

Όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο, το ύποπτο περιστατικό παραλαμβάνεται από το κρουαζιερόπλοιο από το ΕΚΑΒ και διακομίζεται στο νοσοκομείο Ρόδου.

Στη συνέχεια γίνεται η ενημέρωση του διοικητή του νοσοκομείου Γρηγόρη Ρουμάνη,  του προέδρου της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, του διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας, του διευθυντή της εφημερεύουσας παθολογικής κλινικής και της διευθύντριας νοσηλευτικής υπηρεσίας.

Το ασθενοφόρο φέρνει το περιστατικό που φορά απλή χειρουργική μάσκα στον ειδικό χώρο εξέτασης στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Μετά τις απαραίτητες εξετάσεις το ύποπτο περιστατικό μεταφέρεται με καρέκλα στο θάλαμο αρνητικής πίεσης και ενώ το προσωπικό ασφαλείας έχει φροντίσει ώστε στο διάδρομο των ΤΕΠ να μην υπάρχουν άλλοι ασθενείς ούτε συνοδοί αλλά και σε όλη τη διαδρομή που θα ακολουθήσει ο ασθενής.

Μετά την απαραίτητη νοσηλευτική φροντίδα, γίνεται λήψη φαρυγγικού επιχρίσματος, το φιαλίδιο με το επίχρισμα συσκευάζεται σε ειδική τριπλή συσκευασία από τη Νοσηλεύτρια Επιτήρησης Λοιμώξεων και στη συνέχεια η ταχυμεταφορά για να παραλάβει το ύποπτο δείγμα και να σταλεί προς επιβεβαίωση στο ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Να σημειωθεί πως το νοσοκομείο της Ρόδου δεν εντάσσεται στα νοσοκομεία αναφοράς, κάτι που σημαίνει ότι σε ενδεχόμενο κρούσματος θα γίνει μεταφορά του ασθενούς σε άλλο νοσοκομείο της χώρας.

Ο νέος κορονοϊός που ονομάζεται COVID-19 ανιχνεύτηκε πρώτη φορά στα τέλη Δεκεμβρίου στην επαρχία Χουμπέι και έχει εξαπλωθεί σε πάνω από 20 χώρες. 

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
άσκηση, βίντεο, νοσοκομείο, Ρόδος, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK