17:35 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με ανακοίνωσή της γνωστοποιεί πως θα προβεί σε αποζημίωση των επιβατών για την αιφνίδια συμμετοχή των τρένων στην σημερινή απεργιακή κινητοποίηση.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, εμφανίστηκε πριν από λίγο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, Φίλιππος Τσαλίδης.

Ο κ Τσαλίδης, τόνισε μεταξύ άλλων πως «δεν είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση με τους συνδικαλιστές, ζητάμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία στους επιβάτες, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν έχει ευθύνη για την κατάσταση».

Στη συνέχεια, επεσήμανε ότι η ενημέρωση που είχε από την διοίκηση του ΟΣΕ μετά τη χθεσινή τους επικοινωνία, είναι πως «από το πρωί της Δευτέρας μέχρι τις 23:30 το βράδυ, ήξερα πως τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν κανονικά». 

Μάλιστα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, ξεκαθάρισε πως η επικοινωνία γίνεται με την διοίκηση «είμαστε δύο διακριτές εταιρίες, ο ΟΣΕ είναι υπεύθυνος για την εξασφάλιση της κυκλοφορίας στο εθνικό δίκτυο, ενώ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι υπεύθυνη για τα τρένα». 

Αποζημίωση στους επιβάτες ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

«Συγγνώμη» για την αναστάτωση που προκλήθηκε σήμερα ανάμεσα στους επιβάτες, ζήτησε η εταιρεία ΤΡΑΙΝΟΣΕ με ανακοίνωσή της εξαιτίας της αιφνιδιαστικής και απροειδοποίητης κατάληψης του σιδηροδρομικού σταθμού του Ρέντη με αποτέλεσμα την μη πραγματοποίηση των προγραμματισμένων δρομολογίων.

Σύμφωνα με την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ η ενημέρωση ήρθε σήμερα το πρωί από την διοίκηση του ΟΣΕ. «Μόλις σήμερα το πρωί, στις 8.20, ο ΟΣΕ με επίσημη επιστολή του ενημέρωσε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, ότι λόγω συμμετοχής του προσωπικού του σε απεργιακές κινητοποιήσεις και καταλήψεις δεν δύναται να εξασφαλίσει την κυκλοφορία των τραίνων στο Λεκανοπέδιο με αποτέλεσμα καμία αμαξοστοιχία να μπορεί να κινηθεί προς ή από την Αθήνα - επί της ουσίας, κόβοντας σιδηροδρομικά την χώρα στα δύο» αναφέρει στην ανακοίνωση. 

«Σε αντίθεση, όλοι οι εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. - μηχανοδηγοί, προσωπικό κίνησης, προσωπικό σταθμών - ήταν στη θέση τους, αλλά για μία ακόμη φορά η εύρυθμη λειτουργία του σιδηροδρόμου δεν κατέστη δυνατή λόγω του διαχειριστή της υποδομής ΟΣΕ», επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ γνωστοποιεί επίσης πως θα προχωρήσει σε αποζημίωση των επιβατών, «παρότι ουδεμία ευθύνη φέρει για τη σημερινή εικόνα στη σιδηροδρομική συγκοινωνία» και δηλώνει πως μέχρι αργά χθες το βράδυ «η διοίκηση του ΟΣΕ τη διαβεβαίωνε ότι δεν είχε επίσημη ενημέρωση (για συμμετοχή εργαζομένων στην απεργία) και ότι τα δρομολόγια θα γίνουν κανονικά.

Tags:
ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΣΕ, τρένα, 24ωρη απεργία, απεργία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK