13:00 06 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Κατακόρυφη αύξηση καταγράφουν οι παραβιάσεις λεωφορειολωρίδων που βεβαιώθηκαν τον Ιανουάριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι, ενώ θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι της Τροχαίας και θα εκσυγχρονιστούν οι κάμερες.

Κατακόρυφη αύξηση των προστίμων για παραβίαση των λεωφορειολωρίδων καταγράφεται με βάση τα στοιχεία της Τροχαίας για τον Ιανουάριο, ενώ ο ΟΑΣΑ ολοκλήρωσε τη διαγράμμιση σε εννέα κομβικούς οδικούς άξονες της πρωτεύουσας και προχωρά στην προμήθεια ψηφιακών καμερών για την καταγραφή των παραβάσεων.

Οι νέες σύγχρονες ψηφιακές κάμερες θα αντικαταστήσουν τις υπάρχουσες αναλογικές, ενώ το κόστος προμήθειας εκτιμάται σε 300.000 ευρώ. Εντός του 2020 θα ολοκληρωθεί η διασφάλιση της χρηματοδότησης, της διαγωνιστικής διαδικασίας και της υπογραφής σύμβασης με τον ανάδοχο.

Απεργία στο μετρό
© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOC

Εντατικοί έλεγχοι και εκτόξευση των παραβάσεων

Εξάλλου, η Τροχαία έχει εντατικοποιήσει τους ελέγχους και είναι ενδεικτικό ότι οι βεβαιωθείσες παραβάσεις αυξήθηκαν κατά 1.324% τον Ιανουάριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019.

Ειδικότερα, η Τροχαία κατέγραψε 1.046 παραβάσεις, έναντι 79 τον Ιανουάριο 2019, ενώ κατά μέσο όρο την προηγούμενη πενταετία καταγράφονταν 377 παραβάσεις.

Κατακόρυφη ήταν η αύξηση και των φωτογραφικών κλήσεων από τις κάμερες του ΟΑΣΑ, καθώς ελήφθησαν 257 φωτογραφικές κλήσεις, έναντι 81 τον Ιανουάριο 2019. Ο μέσος όρος της προηγουμένης πενταετίας κυμαινόταν στις 132 φωτογραφικές κλήσεις.

Το τελευταίο τρίμηνο ο ΟΑΣΑ έχει συντηρήσει τις λεωφορειολωρίδες σε:

  • Πειραιώς
  • Σταδίου
  • Συγγρού
  • Κηφισίας
  • Αλεξάνδρας
  • Μεσογείων
  • Ιερά Οδός-Αιγάλεω
  • Λεωφόρος Δημοκρατίας - Αγ.Ανάργυροι
  • Εθνάρχου Μακαρίου-Περιστέρι.

Προεξοχές σε στάσεις κοντά σε σταθμούς

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης επισκέφθηκε με τον διοικητή της Τροχαίας Αττικής Σπύρο Λάσκο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΑ Νίκο Αθανασόπουλο ένα από τα σημεία που έγινε η διαγράμμιση στη λεωφόρο Μεσογείων.

Όπως εξήγγειλε ο υφυπουργός: «σχεδιάζουμε την εγκατάσταση προεξοχών σε 191 στάσεις, κοντά στους σταθμούς των μέσων σταθερής τροχιάς, με σκοπό τη βελτίωση της προσβασιμότητας των συμπολιτών μας με κινητικά προβλήματα. Η προσπάθεια για την αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών είναι συνεχής και ο στόχος μας είναι κάθε μέρα να είναι και λίγο καλύτερα».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ένα λεωφορείο αντιστοιχεί σε 50 αυτοκίνητα, όσον αφορά τους μετακινούμενους επιβάτες στο οδικό τμήμα, ενώ το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών διαμηνύει ότι οι έλεγχοι και η δραστηριότητα των Υπηρεσιών θα συνεχιστούν καθώς οι παραβάσεις των λεωφορειολωρίδων χαρακτηρίζονται ως αντικοινωνική συμπεριφορά.

Tags:
τρόλεϊ, λεωφορεία, Τροχαία, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ΟΑΣΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK