23:07 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε την ετοιμότητα της κυβέρνησης για την έναρξη των απαιτούμενων έργων, με στόχο τη δημιουργία των κλειστών δομών φιλοξενίας.

Έτοιμη να ξεκινήσει τα απαραίτητα έργα για τις κλειστές δομές φιλοξενίας στα νησιά, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα, είναι η κυβέρνηση, όπως διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για το κυβερνητικό σχέδιο, μέσα στο οποίο περιλαμβάνονται και τα κλειστά κέντρα. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε με το χρονοδιάγραμμά μας» δήλωσε, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου.

«Από τη Δευτέρα θα είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στα απαραίτητα έργα» έσπευσε να διαβεβαιώσει, στο ίδιο πλαίσιο. 

Υπογράμμισε δε, ότι «το μόνο που εκκρεμεί είναι αν η τοπική αυτοδιοίκηση θελήσει να υποδείξει άλλους χώρους για τις κλειστές δομές».

«Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάτι, αν υπάρξει το Σαββατοκύριακο κάτι θα το δούμε» συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε μορατόριουμ μίας εβδομάδας για την έναρξη των σχετικών έργων, δίνοντας προθεσμία λίγων ημερών στην τοπική αυτοδιοίκηση, προκειμένου να προτείνει εναλλακτικές τοποθεσίες για τη δημιουργία των κλειστών κέντρων.

Στο πλαίσιο αυτό, το μεσημέρι της Τετάρτης, πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής δήλωσαν «θετικές» στον διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες των νησιών, παρότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πρόταση.

«Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες και περιμένουμε τις προτάσεις τους. Ωστόσο, μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει προτάσεις, την ώρα που τα περιθώρια στενεύουν» επεσήμαναν, χαρακτηριστικά.

Μουτζούρης: Αγαπάμε τον Μηταράκη

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Βόρειου Αγίου, Κώστας Μουτζούρης, επεσήμανε την Τετάρτη ότι «αγαπάμε τον Νότη Μηταράκη (σ.σ. υπουργός Μετανάστευσης), είναι και πολίτης του βορείου Αιγαίου, δεν τα έχουμε σπάσει μαζί του, η πόρτα μου και το τηλέφωνό μου είναι ανοιχτά».

«Γιατί κάνει επιτάξεις μόνο στα νησιά και όχι και στην υπόλοιπη Ελλάδα, πρέπει τα νησιά να έχουν 50.000 επειδή αντιδρά η υπόλοιπη Ελλάδα» διερωτήθηκε, παράλληλα, αναφερόμενο στην ουσία των αντιδράσεων του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το όλων ζήτημα ανέκυψε μετά την απόφαση της κυβέρνησης να επιτάξει τρεις εκτάσεις σε Χίο, Λέσβο και Σάμο για τη δημιουργία κλειστών κέντρων φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων. Ακόμη δύο κλειστές δομές θα δημιουργηθούν σε Κω και Λέρο, σε εκτάσεις οι οποίες ήδη ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο.

Tags:
Βόρειο Αιγαίο, ΚΥΤ Μόριας, μετανάστευση, μετανάστες, μετανάστης, μεταναστευτικό, Κυβέρνηση, Κυβέρνηση, Στέλιος Πέτσας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK