03:15 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τη στάση του απέναντι στην κατασκευή νέων δομών στα νησιά ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.

Για τις τεταμένες σχέσεις των τοπικών αρχών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με την κυβέρνηση μίλησε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης στο ΑΝΤ1

«Όταν συζητήσαμε με τον κύριο υπουργό καταλήξαμε στο ότι παγώνουν οι διαδικασίες επιτάξεως για να κάνουμε διάλογο από μηδενική βάση. Μετά η κυβέρνηση το ξανασκέφτηκε και δεν ήθελε διάλογο από μηδενική βάση και ήθελε από εμάς μόνο να προτείνουμε θέσεις για τις δομές. Δεν είναι αυτός στο ο στόχος μας εμείς θέλουμε συζήτηση από μηδενική βάση διότι έχουμε άλλες σκέψεις να τους προτείνουμε. Κατά συνέπεια είμαστε τώρα είμαστε τώρα σε μία διακοπή συζητήσεως. Εάν η κυβέρνηση θέλει συζήτηση από μηδενική βάση είμαστε εδώ», δήλωσε αναφερόμενος στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για το προσφυγικό.

Παράλληλα, επέμεινε πως ο Επίτροπος για τη Μετανάστευση, Μαργαρίτης Σχοινάς, δήλωσε στις Βρυξέλλες πως δεν υπάρχει συμφωνία που να επιβάλει στην Ελλάδα τη διατήρηση των μεταναστών στα νησιά.

Μάλιστα, επισήμανε πως ο κ. Σχοινάς δεν τον διέψευσε ποτέ στις δηλώσεις του λέγοντας πως ήταν μπροστά 20 άτομα.

«Σε ρήξη δεν θα προχωρήσει η κυβέρνηση» είπε και πρόσθεσε μιλώντας για τον εαυτό: «θα συζητήσω, δεν πρόκειται να κάνω ρήξη με την κυβέρνηση, ούτε να κάνουμε σκηνικά πολέμου».

Σημείωσε δε πως πρόκειται για μια κρίσιμη περιοχή ενώ εκτίμησε πως είναι δύσκολο, βάσει κόστους, να κατασκευαστούν νέες δομές.

«Να μην κάνει μαντρί ταλαίπωρων μεταναστών τα νησιά μας. Είμαστε σε μια κρίσιμη περιοχή», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Εμείς δεν πρόκειται να προτείνουμε άλλες θέσεις για νέες δομές. Η δική μας ειλημμένη απόφαση είναι ότι δεν θέλουμε άλλες δομές. (…)Τα νούμερα δεν βγαίνουν. Αρκετά πληρώσαμε. Η κάθε δομή στοιχίζει 80 εκατομμύρια (…) δεν μπορούν να κατασκευαστούν σε έξι μήνες».

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες η κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, εξουσιοδότησε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής να επιτάσσει, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, απαραίτητα ακίνητα και εκτάσεις.

Tags:
Αιγαίο, κέντρα υποδοχής προσφύγων, μεταναστευτικό, Προσφυγικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK