07:03 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, με τους κατοίκους του χωριού να ενημερώνουν τις αρμόδιες αρχές και το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης ειδοποίησε άμεσα τον «Αρκτούρο»/

Μια λύκαινα εγκλωβίστηκε σε μάντρα σπιτιού, στο χωριό Καστανάς της Θεσσαλονίκης, και κλιμάκιο της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Αρκτούρος» έσπευσε στο σημείο και ανέλαβε την φροντίδα του ζώου.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο «Αρκτούρος», η λύκαινα κυνηγήθηκε από σκυλιά και αποκλείστηκε στην αυλή σπιτιού, ενώ στην προσπάθειά της να διαφύγει προσπάθησε να πηδήξει την καγκελόπορτα όμως μια από τις λόγχες καρφώθηκε στο σώμα της και έμεινε εγκλωβισμένη εκεί.

Η Ελισάβετ, όπως ονομάστηκε η λύκαινα, στάθηκε τυχερή διότι το τραύμα αν και διαμπερές δεν πείραξε κανένα ζωτικό όργανό της το οποίο θα προκαλούσε πιθανότατα και τον θάνατό της, σύμφωνα με τον «Αρκτούρο».

Σημειώνεται επίσης ότι εγκλωβισμός της λύκαινας διήρκεσε έξι με επτά ώρες με αποτέλεσμα να χάσει αρκετό αίμα, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Κτηνιατρείο του Αρκτούρου όπου και έγινε συρραφή του τραύματος.

Από την εξέτασή της δεν διαπιστώθηκε κάποιο άλλο πρόβλημα κι έτσι όλα δείχνουν ότι η Ελισάβετ θα μπορέσει να επιστρέψει στο φυσικό περιβάλλον έπειτα από την ανάρρωσή της σε έναν περίπου μήνα. 

Tags:
τραυματισμός, επιχείρηση διάσωσης, διάσωση, λύκος, άγριο ζώο, ζώο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK