ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ανάμεσα στους έξι αστυνομικούς είναι γυναίκα που υπηρετούσε στο υπασπιστήριο πρώην Αρχηγού, ο οποίος όμως την απομάκρυνε όταν ενεπλάκη το όνομα της στην έρευνα.

Μέλη κυκλώματος, που εξέδιδαν και προμήθευαν με διαβατήρια αλλοδαπούς, κυρίως κακοποιούς, εξάρθρωσε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, σχεδόν δύο χρόνια μετά την σχετική δικογραφία που είχε υποβληθεί για την υπόθεση, αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Το κύκλωμα απαριθμούσε 33 μέλη, εκ των οποίων οι έξι ήταν αστυνομικοί και ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και σε βάρος τους διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, η οποία είναι ακόμα σε εξέλιξη, καθώς δεν είχε προχωρήσει η ποινική διαδικασία.

Όπως αναφέρεται, πρόκειται για πέντε αστυφύλακες και έναν ανθυπαστυνόμο που υπηρετούσαν στα αστυνομικά τμήματα Παγκρατίου, Βριλησσίων, Ελευσίνας και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών.

Οι αστυνομικοί και οι συνεργοί τους εξέδιδαν τα διαβατήρια για Αλβανούς κυρίως κακοποιούς, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν ακόμα και ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης, ή σε άλλους που ήθελαν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στην Ελλάδα στήνοντας επιχειρήσεις - βιτρίνες, ενώ από την δραστηριότητα αυτή αποκόμισαν μεγάλα κέρδη, καθώς η «ταρίφα» κυμαινόταν από 5.000 έως 40.000 ευρώ κατά περίπτωση.

 

Tags:
αστυνομικός, αστυνομικοί, αστυνομία, κακοποιοί, διαβατήριο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK