ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι δράστες, έγραψαν συνθήματα με αναφορά στον «τοξοβόλο του Συντάγματος» και τις δύο γυναίκες που συνελήφθησαν μαζί του.

Αγνωστοι στο ισόγειο πολυκατοικίας όπου στεγάζεται το πολιτικό γραφείο του βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Κούβελα, στην οδό Μητροπόλεως στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έγραψαν συνθήματα υπέρ του Τοξοβόλου του Συντάγματος.

Συνθήματα στο γραφείο του βουλευτή Κούβελα
© Φωτογραφία : thestival.gr
Συνθήματα στο γραφείο του βουλευτή Κούβελα

Ποιος είναι ο «Τοξοβόλος»

Ο «Τοξοβόλος» του Συντάγματος έγινε γνωστός τον Φεβρουάριο του 2011, όταν κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην Πλατεία Συντάγματος έβγαλε τόξο και το έστρεψε προς τους άνδρες των ΜΑΤ.

Μάλιστα, ο ίδιος φέρεται να εκτόξευσε βέλη και προς το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, με αποτέλεσμα – λίγο αργότερα - να συλληφθεί από την αστυνομία.

Ο «Τοξοβόλος» φέρεται να είχε εμπλοκή και στη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, τον Φεβρουάριο του 2013, όπου είχε συλληφθεί και ο Νίκος Ρουμανός, παιδικό φίλος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Τόσο ο «Τοξοβόλος» όσο και ο Νίκος Ρωμανός είχαν κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».  

Το 2015, παράλληλα, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών για ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς, στην περιοχή της Πεύκης.

Τον Ιούνιο του 2019, ωστόσο, και ενώ βρισκόταν στις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας, κατάφερε να αποδράσει και έκτοτε αναζητούταν.

Tags:
ΝΔ, βουλευτής, γραφείο, αντεξουσιαστές, Θεσσαλονίκη, αναρχικοί
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK