ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στην Αυστρία εντοπίστηκε μία 9χρονη Αφγανή, η οποία αγνοούταν τις τελευταίες ημέρες από τη Θεσσαλονίκη. Η υπόθεση παραπέμπει έντονα στην περίπτωση της 7χρονης Βαλεντίν.

Μία νέα υπόθεση, η οποία θυμίζει έντονα την πρόσφατη περίπτωση της 7χρονης Βαλεντίν, ήρθε στο φως της δημοσιότητας, έπειτα από την εξαφάνιση μίας 9χρονης Αφγανής από τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομίας, τα ίχνη του μικρού κοριτσιού αγνοούνταν τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις τοπικές αρχές.

Από την πρώτη στιγμή, στο επίκεντρο της έρευνας τέθηκε ο 27χρονος πατριός του παιδιού, ο οποίος είχε και την προσωρινή κηδεμονία.

Τελικά, ο νεαρός άνδρας αποκάλυψε ότι παρέδωσε ο ίδιος το μικρό κορίτσι σ' έναν Αφγανό, ο οποίος είχε αναλάβει να μεταφέρει την 9χρονη στην Αυστρία, όπου βρισκόταν και η μητέρα της.

Ο 27χρονος συνελήφθη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και του ασκήθηκε ποινική δίωξη. Η απολογία του είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα.

Η συγκεκριμένη υπόθεση παραπέμπει έντονα στην πρόσφατη περιπέτεια της 7χρονης Βαλεντίν από το Κονγκό, η οποία είχε εξαφανιστεί στις 23 Δεκεμβρίου του 2019 και τελικά, εντοπίστηκε ζωντανή στη Λυών της Γαλλίας.

Ο πατέρας του μικρού κοριτσιού, όπως αποδείχθηκε, είχε ψευδώς δηλώσει την εξαφάνιση, καθώς σε συνεννόηση με συγγενικό του πρόσωπο είχε μεθοδεύσει ο ίδιος τη μετάβαση της στο εξωτερικό.

Η 7χρονη αναχώρησε αεροπορικώς στις 21 Δεκεμβρίου του 2019  για το Παρίσι με τη συνοδεία συγγενικού προσώπου. Προκειμένου η 7χρονη να ταξιδέψει, χρησιμοποίησε το διαβατήριο της κόρης του συγγενικού προσώπου.

Ο πατέρας της Βαλεντίν σχεδίαζε να ταξιδέψει και ο ίδιος στη Γαλλία στις 12 Φεβρουαρίου του 2020. Τα σχέδιά του ματαιώθηκαν λόγω της προσαγωγής του από τις ελληνικές αρχές.

Tags:
Βαλεντίν, αστυνομικές αρχές, Ελληνική Αστυνομία, αστυνομικοί, αστυνομία, Θεσσαλονίκη, εξαφάνιση, Αυστρία, Αφγανιστάν, Αφγανός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK