00:14 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το υπουργείο Τουρισμό μετακομίζει στην περιοχή της Ομόνοιας, και συγκεκριμένα στην οδό Σωκράτους 65. Στο συγκεκριμένο κτίριο στεγαζόταν παλαιότερα το Εφετείο Αθηνών.

Στην περιοχή της Ομόνοιας «μετακομίζει» το κτίριο του υπουργείου Τουρισμού, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός «ΑΝΤ1», επικαλούμενος σχετική απόφαση.

Το υπουργείο θα στεγάζεται πλέον στην οδό Σωκράτους 65, στο κέντρο της Αθήνας, όπου θα βρίσκονται και οι υπηρεσίες του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Η διάρκεια μίσθωσης του νέου κτιρίου, σύμφωνα με την απόφαση, ορίζεται στα 30 έτη.

Πρόκειται για ένα ακίνητο, συνολικής επιφάνειας 10.247,01 τετραγωνικών μέτων, το οποίο για δεκαετίες είχε αποτελέσει ένα από τα σημεία αναφοράς της περιοχής της Ομονοίας.

Αρχικά - από το έτος 1961 έως το 1980 – είχε λειτουργήσει ως ξενοδοχείο, ενώ στη συνέχεια - από το έτος 1981 έως το 2000 - φιλοξενούσε το Εφετείο Αθηνών. Τα τελευταία 20 χρόνια, ωστόσο, ήταν κενό και αναξιοποίητο.

«Η μεταφορά του Υπουργείου Τουρισμού και των υπηρεσιών του ΕΟΤ στην Πλατεία Ομονοίας έχει διττή σημασία. Αρχικά, θα συμβάλει στην αναβάθμιση όλης της περιοχής, η οποία είχε χάσει την αίγλη του παρελθόντος και, παράλληλα, αποτελεί ένα γεγονός που θα εξασφαλίσει ετήσια εξοικονόμηση πόρων του Δημοσίου της τάξεως του 1,8 εκατομμυρίου ευρώ» δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός, Χάρης Θεοχάρης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή, το υπουργείο Τουρισμού στεγάζεται στη Βασιλίσσης Σοφίας. 

Tags:
Εφετείο Αθηνών, εφετείο, Ομόνοια, Ομόνοια, Χάρης Θεοχάρης, υπουργείο Τουρισμού, υπουργός Τουρισμού, τουρισμός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK