22:00 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο ειδικός φρουρός υπηρετεί με απόσπαση για τρεις μήνες στη Χίο λόγω του μεταναστευτικού ζητήματος. Την είδηση έκανε γνωστή ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής (ΣΕΦΕΑΑ).

Με τη βοήθεια ενός αστυνομικού γέννησε μία γυναίκα από τη Συρία, στο νησί της Χίου.

Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του ΣΕΦΕΑΑ Βασίλης Ντούμας μέσω Facebook, ο ειδικός φρουρός Γιώργος Μυστρίδης, ο οποίος υπηρετεί με απόσπαση για τρεις μήνες στη Χίο λόγω του μεταναστευτικού ζητήματος, ξεγέννησε τη γυναίκα καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμος γιατρός, με το μωρό να γεννιέται υγιέστατο.

Σύμφωνα με τον κ. Ντούμα, ο ειδικός φρουρός πριν από μερικά χρόνια είχε έρθει αντιμέτωπος με ένοπλους κακοποιούς, τους οποίους και συνέλαβε.

Ο ειδικός φρουρός ανέφερε περιγράφοντας την πρωτόγνωρη γι’ αυτόν εμπειρία πως περίμεναν ασθενοφόρο για περίπου 20 λεπτά, ωστόσο διαπίστωσε πως το παιδί ερχόταν.

«Εκεί λειτουργείς μόνο με το ένστικτο. Το βγάζω και το βάζω πλάγια, το σηκώνω, το σκουπιζω όσο μπορώ… Και μόλις άρχισε και έκλαιγε, το έβαλα μέσα σε ένα μπουφάν», αφηγήθηκε ο ίδιος.

Πρόσθεσε, δε, πως για να κοπεί ο ομφάλιος λώρος χρησιμοποίησε έναν σουγιά, με τον ίδιο να νιώθει σαν να κόβει καλώδιο με βόμβα.

Tags:
Προσφυγικό, μεταναστευτικό, Συρία, μετανάστης, μετανάστες, Χίος, πρόσφυγας, Ελληνική Αστυνομία, αστυνομικός, αστυνομία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK