11:59 06 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Υπόθεση Novartis (104)
0 0 0
Βρείτε μας

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στην ΓΑΔΑ η κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα με κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης», που εξετάζεται από αντιπροσωπεία της Προανακριτικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr, ο μάρτυρας φέρεται να κατέθεσε πως δεν γνωρίζει εάν έχει πάρει χρήματα κανένας συγκεκριμένος πολιτικός, και πως υποστήριξε πως όλα όσα έλεγε στις καταθέσεις του ήταν «πιθανολογήσεις» αναφορικά με την υπόθεση Novartis.

Ακόμη φέρεται να εξαιρεί από την εμπλοκή στην υπόθεση Novartis τους Α. Σαμαρά, Δ. Αβραμόπουλο και Γ. Στουρνάρα.

Στη συνέχεια φέρεται να κατέθεσε πως η «η κ. Τουλουπάκη δεν λέει αλήθεια στο έγγραφο που έστειλε στον κ. Σοφουλάκη», ενώ δεν γνωρίζει γιατί η Τουλουπάκη κάλυπτε τον Μανιαδάκη.

«Από τον Ιανουάριο του 2018, είχα πει στην Τουλουπάκη για τον Μανιαδάκη, αλλά μου είχε πει, άστον για μετά», φέρεται να κατέθεσε κατά τις ίδιες πηγές. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του μέσω διαρροής δίνει τη δική του εκδοχή για τα όσα φέρεται να κατέθεσε ο «Σαράφης» και όπως αναφέρεται: «ο προστατευόμενος μάρτυρας φέρεται να επανέλαβε όλες τις καταθέσεις που έχει δώσει για τη Novartis. Καταθέσεις που αποδεικνύουν ότι υπήρξε ροή “μαύρου” χρήματος σε πολιτικούς και εξηγεί πως στήθηκε το σκάνδαλο. Δίνει επίσης στοιχεία για το πώς είχε στηθεί το σκάνδαλο. Για τον λογαριασμό της Novartis στο εξωτερικό και για όλες τις εταιρείες – πλυντήριο καθώς και το πώς γινόταν το ξέπλυμα χρήματος μέσω διαφημιστικών». 

Αξίζει να σημειωθεί πως η κατάθεση του «Μάξιμου Σαράφη» ξεκίνησε λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα, και πραγματοποιήθηκε με αλλοιωμένη φωνή, ενώ πριν μπει στον ειδικό χώρο της εξέτασης αποχωρίστηκε το κινητό του τηλέφωνο.

Το κλιμάκιο της προκαταρκτικής επιτροπής σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες βρίσκεται σε όροφο της ΓΑΔΑ που διαθέτει τα κατάλληλα τεχνικά μέσα για την εξέταση, ενώ οι προστατευόμενοι μάρτυρες, βρίσκονται σε άλλη αίθουσα, και πιθανότατα σε διαφορετικό όροφο από εκείνον που θα είναι οι βουλευτές της ειδικής επιτροπής.

Στις 20:30 το βράδυ θα ξεκινήσει η κατάθεση της «Αικατερίνης Κελέση».

Θέμα:
Υπόθεση Novartis (104)
Tags:
πολιτικοί, ΓΑΔΑ, μάρτυρας, Novartis, προανακριτική επιτροπή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK