02:22 10 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Υπόθεση Novartis (153)
0 0 0
Βρείτε μας

Την δική της απάντηση στο αίτημα της προανακριτικής επιτροπής για τη Novartis να τους αποστείλει τα απόρρητα έγγραφα του FBI έδωσε η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Η εισαγγελέας ενημέρωσε την προανακριτική επιτροπή για την Novartis ότι δεν θα αποστείλει τα συγκεκριμένα έγγραφα, εκτός αν εξασφαλιστεί από την επιτροπή σχετική άδεια του FBI.

Σύμφωνα με το newpost.gr, η κ. Τουλουπάκη αναφέρει ότι τα επίμαχα έγγραφα του FBI περιέχουν την εξής ρήτρα: «Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν έγγραφο είναι και για σκοπούς πληροφοριακούς και καθοδηγητικούς. Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν έγγραφο δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε νομική διαδικασία και δεν επιτρέπεται να γνωστοποιηθούν σε οποιαδήποτε υπηρεσία του κράτους σας ή σε οποιοδήποτε άλλο κράτος, χωρίς την προηγούμενη άδεια των κεντρικών γραφείων του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών».

Επιπλέον, όπως αναφέρεται, η εισαγγελέας Διαφθοράς φέρεται να επικαλείται σύμβαση με τις ΗΠΑ για δικαστική συνδρομή του 2009, στην οποία περιέχονται περιορισμοί στην παροχή αποδεικτικών στοιχείων χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεση των ΗΠΑ.

Τέλος, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η εισαγγελέας χαρακτηρίζει ανεπίτρεπτη την αποστολή των συγκεκριμένων εγγράφων χωρίς την άδεια του FBI και επισημαίνει ότι αν ικανοποιηθεί το επίμαχο αίτημα της εξεταστικής επιτροπής, τότε είναι σχεδόν βέβαιη η αποκάλυψη της ταυτότητας των προστατευόμενων μαρτύρων που έχουν καταθέσει στις ΗΠΑ, επισημαίνοντας ότι μπορεί να υπάρξει κίνδυνος αναζήτησης ευθυνών από τη χώρα μας σε διεθνές επίπεδο.

Θέμα:
Υπόθεση Novartis (153)
Tags:
Ελένη Τουλουπάκη, FBI, προανακριτική επιτροπή, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, Novartis
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK