15:47 15 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη εξέδωσε ανακοίνωση για τους Έλληνες μαθητές που βρίσκονται στην Ιταλία. Για προληπτικούς λόγους η άμεση επιστροφή τους.

Ανακοίνωση για τους Έλληνες μαθητές στην Ιταλία, όπου έχουν καταγραφεί επτά νεκροί λόγω του κορονοϊού, εξέδωσε η πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη.

«Οι ιταλικές αρχές έχουν λάβει προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του CoVID-19, κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπως το κλείσιμο σχολείων για την τρέχουσα εβδομάδα, η αναβολή ορισμένων εκδηλώσεων του Καρναβαλιού, καθώς η αναβολή των προγραμματισμένων για το επόμενο διάστημα σχολικών εκδρομών ιταλικών σχολείων, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό» ανέφεραν, μεταξύ άλλων, οι διπλωματικές αρχές.

Και πρόσθεσαν: «Για προληπτικούς επίσης λόγους, οι ελληνικές αρχές στην Ιταλία μεριμνούν σε συνεργασία με τους διευθυντές των Λυκείων που βρίσκονται στη χώρα για την ομαλή η επιστροφή τους στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει λόγος αυξημένης ανησυχίας, πολλώ μάλλον πανικού».

«Οι Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην Ιταλία, καλούνται να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμοδίων ιταλικών αρχών. Όσοι επιθυμούν να μεταβούν στην Ιταλία, θα πρέπει να απευθύνονται στην πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα, προκειμένου να ενημερώνονται για τις συνθήκες που επικρατούν στον τόπο προορισμού τους» κατέληξε η ελληνική πρεσβεία.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ώρες έχουν καταγραφεί συνολικά επτά νεκροί στη γειτονική χώρα, με τον νέο κορονοϊό να βρίσκεται μια «ανάσα» από την Ελλάδα.

Από την πρώτη στιγμή, το υπουργείο Παιδείας κάλεσε τα περίπου 10 σχολεία που πραγματοποιούν εκδρομή στην Ιταλία, να επιστρέψουν αμέσως, προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος μετάδοσης του θανατηφόρου ιού.

Η αρμόδια υπουργός, πάντως, εμφανίστηκε καθησυχαστική, ξεκαθαρίζοντας ότι οι μικροί μαθητές δεν θα μπουν σε καραντίνα.

Tags:
νεκροί, πρεσβευτής, πρεσβείες, πρεσβεία, μαθητές, μαθητής, Ιταλία, κρούσματα, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK