19:33 06 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο μηχανισμός του υπουργείου Τουρισμού είναι σε εγρήγορση και σε στενή συνεργασία με τις υπηρεσίες υγείας ενώ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

Πηγές του υπουργείου Τουρισμού, στέλνουν ένα μήνυμα ηρεμίας παρά τις τελευταίες εξελίξεις με τον κορονοϊό στην Ιταλία, λέγοντας πως μέχρι τώρα δεν υπάρχουν ακυρώσεις κρατήσεων, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Όπως σημειώνεται, ο μηχανισμός του υπουργείου Τουρισμού είναι σε εγρήγορση και σε στενή συνεργασία με τις υπηρεσίες υγείας (υπουργείο Υγείας - ΕΟΔΥ κλπ). όπως επίσης και με φορείς του κλάδου, ώστε να υπάρξει συντονισμός ενεργειών.

Μάλιστα, ένα ενημερωτικό φυλλάδιο για τον κορονοϊό που θα βρίσκεται σε ξενοδοχεία, χώρους εστίασης, κρουαζιερόπλοια κλπ, με οδηγίες υγιεινής και ατομικής προφύλαξης αναμένεται να είναι η πρώτη δράση αυτής της συνεργασίας.

Τέλος τονίζεται πως σε κάθε περίπτωση το υπουργείο Τουρισμού παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα κινηθεί βάση σχεδίου.

Τα συμπτώματα του κορονοϊού

Ένα άτομο, το οποίο έχει μολυνθεί από τον ιό, μπορεί να εκδηλώσει διάφορα συμπτώματα, τα οποία είναι παρεμφερή μ’ αυτά ενός κοινού κρυολογήματος ή της εποχικής γρίπης.

  • Καταρροή
  • Πονόλαιμο
  • Πυρετό
  • Βήχα

Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να εκδηλωθούν και πιο σοβαρά συμπτώματα, όπως:

  • Πνευμονία
  • Δύσπνοια

Τα παραπάνω είναι πιο σύνηθες να εμφανιστούν στις λεγόμενες «ευάλωτες ομάδες» ή σε άτομα με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
κρατήσεις, τουρισμός, Ελλάδα, τουρίστρια, τουρίστας, τουρίστες, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK