16:28 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Κορονοϊός (2116)
0 54
Βρείτε μας

Κινδυνεύουν τα παιδιά από τον κορονοϊό; Σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να προσέξουν οι γονείς; Το Sputnik συνομιλεί με τον παιδίατρο Κωνσταντίνο Νταλούκα για να μάθει περισσότερα.

Ελάχιστα είναι, μέχρι στιγμής, τα κρούσματα του κορονοϊού στα παιδιά, με την εικόνα του ιού να είναι πολύ πιο ήπια από ότι στους ενήλικες.

Τελικά, υπάρχει ή όχι λόγος ανησυχίας για την εξάπλωση του κορονοϊού στα παιδιά;

«Σε κίνδυνο βρίσκονται τα παιδιά κάτω των πέντε ετών, όπως ακριβώς και με τη γρίπη», επισημαίνει στο Sputnik o παιδίατρος Κωνσταντίνος Νταλούκας.

«Το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού δεν είναι απαραίτητα ανθεκτικό. Αρκετοί κίνδυνοι ελλοχεύουν, καθώς βάζει συνέχεια τα χέρια στο στόμα του, στη μύτη του, άρα έχει περισσότερες πιθανότητες να κολλήσει.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν εμβόλια, ούτε αποτελεσματική θεραπεία.

Αν κολλήσει λοιπόν ένα παιδί, υπάρχει πιθανότητα να αναπτύξει επιπλοκές. Γι’ αυτό και τα μικρά παιδιά κάτω των δύο ετών θεωρούνται αυξημένου κινδύνου. Δηλαδή, δεν είναι απλά υψηλού, αλλά υπερ - υψηλού κινδύνου», αναφέρει ο ειδικός.  

Πώς να προστατευτείτε από τον κορονοϊό

Ένας από του κινδύνους του ιού είναι ότι μπορεί να παραμένει «σιωπηλός» για 15-20 μέρες. Συνεπώς, είναι άγνωστο ποιος φέρει τον ιό, ώστε να απομακρυνθούμε από αυτόν.

Άρα οι βασικές συμβουλές σύμφωνα με τον ειδικό είναι οι ακόλουθες:

«Το καλό πλύσιμο των χεριών των παιδιών. Οι γονείς να δώσουν ιδιαίτερο βάρος σε αυτό. Όπως επίσης, να αποφεύγουν τα πολυσύχναστα μέρη και τον συνωστισμό. Η αποφυγή της πολυσκοσμίας είναι το πλέον ενδεδειγμένο μέτρο».

Την ίδια στιγμή, αναφέρει ότι η γρίπη έχει εποχική κατανομή, ενώ ο κορονοϊός κρατάει όλο το χρόνο. Παράλληλα, εκφράζει την άποψη ότι είναι ένας σημαντικός κίνδυνος για την ανθρωπότητα.

«Η γρίπη κρατάει για τρεις μήνες, ενώ ο κορονοϊός κατά τα φαινόμενα όλο το χρόνο, δεν έχει αποδειχθεί ακόμα ποια θα είναι η διάρκειά του. Θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα τους επόμενους μήνες. Ορθά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρεται σε πανδημία. Δεν θέλω να σκέφτομαι τι σημαίνει. Νομίζω ότι εξαπλώνεται ταχύτατα. Όλη η ανθρωπότητα θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση. Υπάρχει και το παραθυράκι της επώασης του ιού, ο οποίος μάλιστα μεταδίδεται και μετά την ανάρρωση κάποιου. Προφανώς και αυτό δεν σημαίνει ότι θα πεθάνουν όλοι, αφού το ποσοστό θνησιμότητας είναι στο 2%. Ο κορονοϊός προφανώς θα τελειώσει όταν θα νοσήσουν οι πάντες και δεν θα έχει χώρο να μεταδοθεί», σημειώνει ο παιδίατρος.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
κίνδυνος, καραντίνα, ιός, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK