01:29 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

«Η κυβέρνηση εξετάζει την χρησιμότητα των πλωτών προστατευτικών φραγμάτων πιλοτικά και εφόσον αποδειχθούν αποτελεσματικά, τότε θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένες περιοχές του Αιγαίου».

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής, υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, απάντησε σε ερώτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου και του βουλευτή Κωνσταντίνου Χήτα, αναφορικά με την τοποθέτηση του πλωτού προστατευτικού φράγματος στο Αιγαίο.

«Η κυβέρνηση εξετάζει την χρησιμότητα των πλωτών προστατευτικών φραγμάτων πιλοτικά και εφόσον αποδειχθούν αποτελεσματικά, τότε θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένες περιοχές του Αιγαίου», διεμύνησε ο κ. Στεφανής σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Ακόμη, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε και στα τεχνικά χαρακτηριστικά και τους όρους της πρόσκλησης ενδιαφέροντος ενώ ξεκαθάρισε πως δεν επιβαρείνεται ο προϋπολογισμός του ΓΕΣ, καθώς η χρηματοδότηση για τα πλωτά προστατευτικά συστήματα έχει γίνει από πιστώσεις του προϋπολογισμού του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το οικονομικό έτος 2020.

Τα χαρακτηριστικά που θα έχει ο πλωτός φράχτης

Το πλωτό φράγμα θα είναι μήκους 2.700 μέτρων και πλάτους 1,1 μέτρου, μη στρατιωτικών προδιαγραφών, ενώ η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης αγγίζει τα 500.000 ευρώ μαζί με ΦΠΑ.

Οι προδιαγραφές ορίζουν ότι το φράγμα θα πρέπει να έχει ύψος τουλάχιστον 50 εκατοστών πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και 60 εκατοστών κάτω απ’ αυτήν.

Το πλωτό φράγμα αναμένεται να τοποθετηθεί πιλοτικά στο Δυτικό Αιγαίο, προκειμένου να εκπαιδευθούν σε αυτό οι αρμόδιοι, όπως ανέφερε η «Καθημερινή». |

Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα, εάν η λειτουργία του κριθεί αποτελεσματική, θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός για μεγαλύτερο φράγμα που θα τοποθετηθεί στο Ανατολικό Αιγαίο.

Τα συγκεκριμένα φράγματα, όπως αναφέρεται, αγκιστρώνονται και έχουν και φωτισμό που τα καθιστά ορατά ακόμα και από απόσταση 10 χιλιομέτρων.

Tags:
φράχτης, φράγμα, μετανάστες, Αλκιβιάδης Στεφανής, Ανατολικό Αιγαίο, Βόρειο Αιγαίο, Αιγαίο, προσφυγικές ροές, μεταναστευτικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK