23:29 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Σταδιακά επιστρέφουν στην Ελλάδα οι μαθητές των σχολείων, οι οποίοι είχαν ταξιδέψει στην Ιταλία τις τελευταίες ημέρες, στο πλαίσιο εκπαιδευτικών εκδρομών, με φόντο την εξάπλωση του κορονοϊού στη γειτονική χώρα.

Στην Ελλάδα θα βρίσκονται έως το βράδυ της Τρίτης οι μαθητές και εκπαιδευτικοί πέντε εκ των 10 συνολικά σχολείων, τα οποία πραγματοποιούσαν εκδρομή στην Ιταλία τις τελευταίες ημέρες, με φόντο την εξάπλωση του κορονοϊού.

Όπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου Παιδείας, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αν ληφθούν υπ’ όψιν τα σχολεία που έχουν ήδη επιστρέψει και εκείνων τα οποία θα φτάσουν στην Ελλάδα έως το βράδυ της Τρίτης, τα σχολεία που θα έχουν γυρίσει από την Ιταλία θα φτάνουν τα πέντε.

Κατά τις ίδιες πηγές και βάσει σχετικής ενημέρωσης, ένα σχολείο αναμένεται να ολοκληρώσει κανονικά την εκδρομή του, επιστρέφοντας στις 1 Μαρτίου.

Σε ό,τι αφορά τα τέσσερα υπόλοιπα σχολεία, εκτιμάται ότι θα επιστρέψουν σταδιακά εντός των επομένων ημερών.

Ειδική πτήση για την επιστροφή Ελλήνων μαθητών

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, ο δήμος Σπάτων – Αρτέμιδας ναύλωσε αεροπλάνο, με στόχο την επιστροφή των 75 μαθητών και των πέντε συνοδών, οι οποίοι παραθέριζαν στη Γαλλία.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, η επιστροφή τους στην Ελλάδα θα γινόταν μέσω Ιταλίας – και συγκεκριμένα μέσω Μιλάνου - κάτι το οποίο τελικά θα αποφευχθεί.

Κεραμέως: Δεν θα μπουν σε καραντίνα οι μαθητές

Τη Δευτέρα, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι οι μαθητές δεν θα μπουν σε καραντίνα, μετά την επιστροφή τους από την Ιταλία. Τα παιδιά θα επιστρέψουν κανονικά στις δραστηριότητες τους», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, επεσήμανε ότι οι μαθητές των τεσσάρων σχολείων της Μακεδονίας είναι καλά στην υγεία τους.

Σε ανακοίνωσή της, η ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη ανέφερε ότι οι ελληνικές αρχές στην Ιταλία για προληπτικούς λόγους μεριμνούν – σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων – για την ομαλή επιστροφή των μαθητών στην Ελλάδα, τονίζοντας πως δεν συντρέχει λόγος αυξημένης ανησυχίας ή πανικού.

Νέα κρούσματα στην Ιταλία

Σημειώνεται πως νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν την Τρίτη στα κεντρικά και τα νότια της Ιταλίας.

Τις τελευταίες ημέρες, έχουν καταγραφεί συνολικά επτά νεκροί και 229 κρούσματα, η πλειονότητα των οποίων στη βόρεια Ιταλία.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
εκδρομείς, εκδρομή, Υπουργείο Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μαθητές, Λύκειο, σχολεία, σχολείο, Ιταλία, Ελλάδα, COVID-19, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK