ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Υπόθεση Novartis (120)
0 0 0
Βρείτε μας

Η «Αικατερίνη Κελέση» εξετάζεται στη ΓΑΔΑ από μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τη Novartis.

Η προστατευόμενη μάρτυρας για την υπόθεση Novartis «Αικατερίνη Κελέση» εξετάζεται στη ΓΑΔΑ από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τυχόν ευθύνες για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Όπως έγινε και με τον «Μάξιμο Σαράφη» χτες, η κατάθεση της «Κελέση» γίνεται μόνο με ηχητικά μέσα μετάδοσης ώστε να εξασφαλιστεί η ανωνυμία της.

Σημειώνεται ότι παρά το θηλυκό ψευδώνυμο «Αικατερίνη Κελέση», δεν είναι επίσημα γνωστό εάν πρόκειται για άνδρα ή γυναίκα.

Η «Αικατερίνη Κελέση» έχει καταθέσει συνολικά 8 φορές στην Εισαγγελία Διαφθοράς, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ. Η προστατευόμενη μάρτυρας έχει υποδείξει ότι ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής, χρημάτισε τους πολιτικούς: Αντώνη Σαμαρά, Παναγιώτη Πικραμμένο, Ανδρέα Λοβέρδο, Άδωνι Γεωργιάδη, Γιάννη Στουρνάρα, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Μάριο Σαλμά.

Η «Αικατερίνη Κελέση» έχει καταθέσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς ότι οι μίζες προέρχονταν από τον λογαριασμό της Novartis και ότι ο Κωνσταντίνος Φρουζής, αφού τα «ξέπλενε» με διάφορους τρόπους, τα παρέδιδε σε δεσμίδες χαρτονομισμάτων με πορτοκαλί ταινίες, μέσα σε φακέλους κίτρινους και μέσα σε βαλίτσες.

Η μάρτυρας έχει καταθέσει ότι ο Κωνσταντίνος Φρουζής είχε στη διάθεσή του μεγάλα χρηματικά ποσά, πριν τις συναντήσεις του με πολιτικούς και λοιπούς αξιωματούχους από τον χώρο του φαρμάκου, τα οποία πάντα μετέφερε μαζί του στις συναντήσεις αυτές και τους τα παρέδιδε. Ωστόσο, ποτέ η ίδια δεν ήταν αυτόπτης μάρτυρας τέτοιου είδους πληρωμής.

Αναφορικά με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, η «Αικατερίνη Κελέση», έχει δηλώσει με επιστολή της στην επιτροπή ότι:

«Δεν τον γνώριζε, δεν τον γνωρίζει και δεν την γνωρίζει».
Θέμα:
Υπόθεση Novartis (120)
Tags:
Μάξιμος Σαράφης, Αικατερίνη Κελέση, Novartis, ΓΑΔΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK