16:34 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 20
Βρείτε μας

Αγωνία επικρατεί για τον ασθενή που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αττικόν» με συμπτώματα παρόμοια με αυτά του κορονοϊού.

Εντός της ημέρας αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ένας άνδρας που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αττικόν» έχει μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό.

Ο άνδρας διακοσμίστηκε την Τρίτη στο «Αττικόν» με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το σπίτι του στον Πειραιά.

Χτες, συναγερμός σήμανε και για άλλους ασθενείς που παρουσίαζαν συμπτώματα παρόμοια με αυτά του κορονοϊού. Μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι τα δείγματα ήταν αρνητικά.

Επρόκειτο για έναν ναυτικό που νοσηλευόταν σε απομόνωση στο νοσοκομείο «Σωτήρια» καθώς κι ένα 4χρονο παιδί ιταλικής καταγωγής που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων.

Τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό στην Ελλάδα

Σημειώνεται ότι το «Αττικόν» έχει οριστεί ως νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό. Το υπ. Υγείας έχει οριστεί συγκεκριμένα νοσοκομεία σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια της χώρας.

Αναλυτικά:

Και επίσης:

 • 5η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Λάρισας, Αναπληρωματικό: ΓΝ Λαμίας
 • 6η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Πατρών «Παναγιά η Βοήθεια», Αναπληρωματικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Ιωαννίνων
 • 7η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Ηρακλείου, Αναπληρωματικό: ΓΝ Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος»

Ποια μέτρα θα εφαρμοστούν εάν υπάρξει κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χτες ότι προχωρά σε έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) με μέτρα για την αποφυγή και τον περιορισμό διάδοση του κορονοϊού.

Το πρώτο άρθρο αφορά σε μέτρα πρόληψης, υγειονομικής παρακολούθησης και περιορισμού της διάδοσης της νόσου. Αναλυτικά:

 • Η επιβολή προληπτικών ελέγχων σε σημεία εισόδου και εξόδου από τη χώρα μέσω αεροπορικών, θαλάσσιων, σιδηροδρομικών, ή και οδικών συνδέσεων με χώρες μεγάλης διάδοσης της νόσου.
 • Ο προσωρινός περιορισμός, εν όλω ή εν μέρει, των αεροπορικών, θαλάσσιων, σιδηροδρομικών, ή και οδικών συνδέσεων με χώρες μεγάλης διάδοσης της νόσου.
 • Η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας σχολείων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, χώρων θρησκευτικής λατρείας, θεάτρων, κινηματογράφων, χώρων αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επιχειρήσεων, δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών, καθώς και γενικά περίκλειστων χώρων συνάθροισης κοινού.
 • Ο περιορισμός της κυκλοφορίας μέσων μεταφοράς.

Επιπλέον, η ΠΝΠ θα προβλέπει:

 • Τη δυνατότητα μετακίνησης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και προσωπικού του ΕΚΑΒ.
 • Τη δυνατότητα πρόσληψης, κατά παρέκκλιση όλων των κείμενων διατάξεων, υγειονομικού, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
 • Τη δυνατότητα απευθείας αγοράς, κατά παρέκκλιση όλων των κείμενων διατάξεων, υγειονομικού υλικού, ατομικών μέτρων προστασίας και φαρμάκων.
 • Τη δυνατότητα αναγκαστικής διάθεσης στο δημόσιο, κλινών ιδιωτικών θεραπευτηρίων και κλινικών, κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ξενοδοχείων, ιδιωτικών χώρων παροχής υπηρεσιών στέγασης, άλλων δημόσιων ιδιοκτησιών ή ιδιοκτησιών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.
Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
κρούσματα, Αττικό Νοσοκομείο, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK