19:36 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 10
Βρείτε μας

Ένα κρούσμα ύποπτο για κορονοϊό μεταφέρεται αυτή τη στιγμή με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από την Κέρκυρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ  μεταφέρεται αυτήν τη στιγμή από το νοσοκομείο της Κέρκυρας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ένας άντρας που θεωρείται ύποπτος για κορονοϊό.

Σύμφωνα με το corfutvnews.gr πρόκειται για έναν 51χρονο πακιστανικής καταγωγής, που πρόσφατα είχε ταξιδέψει στην Ιταλία.

Τον άνδρα παρέλαβε από την Κέρκυρα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και αναμένεται να νοσηλευθεί στη Μονάδα Λοιμωδών του νοσοκομείου στα Γιάννενα μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων.

Ο Διοικητής του ΓΝΚ Λ. Ρουμπάτης, με τον οποίο επικοινώνησε το ίδιο μέσο, δεν έδωσε καμία πληροφορία λόγω προγραμματισμένων συσκέψεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το πρώτο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη

Μια γυναίκα 38 ετών στη Θεσσαλονίκη που είχε έρθει πρόσφατα από την Ιταλία είναι το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μας.

Η γυναίκα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη και ήρθε πρόσφατα στην Ελλάδα από τη βόρεια Ιταλία, όπως έγινε γνωστό από ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Πώς να προστατευτείτε από τον κορονοϊό

Με δεδομένο το πρώτο θετικό κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μας, επανέρχεται το ζήτημα της πρόληψης και προστασίας για να μην νοσήσετε και να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού COVID-19

Οι ειδικές οδηγίες που έχουν δοθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), αλλά και συμβουλές για συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού, όπως οι εκπαιδευτικοί ή τα σώματα ασφαλείας. 

Πιο αναλυτικά: 

 • Τακτικό πλύσιμο των χεριών με αλκοολούχο διάλυμα ή νερό και σαπούνι.
 • Απόσταση τουλάχιστον 1 μέτρου από άλλους ανθρώπους και ιδιαίτερα όσους βήχουν, φτερνίζονται ή έχουν πυρετό.
 • Αποφύγετε να αγγίζετε τη μύτη, το στόμα και τα μάτια σας.

Τι να κάνετε αν έχετε υποψία ή ήπια συμπτώματα που μοιάζουν με εκείνα του κορονοϊού.


Σημαντικές συστάσεις έχει δώσει ο ΕΟΔΥ και για όσους έχουν ήπια ή πιο σοβαρά συμπτώματα που μοιάζουν με εκείνα του κορονοϊού. Συγκεκριμένα:

 1. Εάν έχετε πυρετό, βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή, θα πρέπει να αναζητήσετε άμεσα ιατρική βοήθεια. Εν συνεχεία, θα πρέπει να δηλώσετε επιδημιολογικό ιστορικό για το αν ταξιδέψατε στην Κίνα ή έχετε έρθει σε επαφή με κάποιον που να βρισκόταν στην Κίνα, τα οποία έχουν εκδηλώσει αναπνευστικά συμπτώματα.
 2. Εάν έχετε ήπια συμπτώματα αναπνευστικής λοίμωξης και δεν έχετε ταξιδέψει στην Κίνα, ο ΕΟΔΥ συστήνει να μείνετε στο σπίτι σας μέχρι να αναρρώσετε, τηρώντας όλους τους κανόνες προσωπικής υγιεινής.

Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο από τον κορονοϊό

Ηλικιωμένοι και άτομα με υποκείμενα νοσήματα όπως είναι ο σακχαρώδης διαβήτης και τα καρδιαγγειακά νοσήματα, βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης σοβαρής νόσου.

Τα συμπτώματα του κορονοϊού

Τα συμπτώματα του κορονοϊού είναι παρεμφερή με εκείνα που έχει ένα κοινό κρυολόγημα ή μια γρίπη. Δηλαδή:

 • Καταρροή
 • Πονόλαιμο
 • Πυρετό
 • Βήχα

Σε κάποιες περιπτώσεις τα συμπτώματα που θα εκδηλωθούν ενδεχομένως να είναι πιο σοβαρά συμπτώματα, όπως:

 1. Πνευμονία
 2. Δύσπνοια
Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
ΕΚΑΒ, Ελλάδα, Ιωάννινα, Κέρκυρα, κρούσματα, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK