00:27 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 10
Βρείτε μας

Μία ασθενής, ηλικίας 60 - 65 ετών, έχει τεθεί σε καραντίνα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Είχε επισκεφτεί πρόσφατα την Ιταλία.

Σε καραντίνα έχει τεθεί μία ηλικιωμένη γυναίκα από τη Λάρισα, η οποία έχει συμπτώματα ύποπτα για κορονοϊό.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα «larissanet», πρόκειται για μία γυναίκα, ηλικίας 60 – 65 ετών, η οποία είχε προσφάτως επισκεφτεί την Ιταλία.

Η ίδια νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, το οποίο και αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς.

Οι εξετάσεις της γυναίκας έχουν ήδη αποσταλεί στο Ινστιτούτο Παστέρ, το οποίο και θα επιβεβαιώσει αν πράγματι νοσεί από τον θανατηφόρο ιό.

Το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα είναι μία 38χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη. Η ίδια νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη και ήρθε πρόσφατα στην Ελλάδα από τη βόρεια Ιταλία.

«Παρακολουθείται από μια ομάδα εξαιρετικών συναδέλφων στη Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο καθηγητής λοιμοξιωλογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος έχει οριστεί επιστημονικά υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό.

Πρόσθεσε δε, ότι γίνεται «ιχνηλάτιση» των επαφών της 38χρονης, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι ήρθαν σε επαφή μαζί της. Τα άτομα αυτά, μάλιστα, όπως και τα μέλη της οικογένειά της, θα τεθούν σε προληπτική καραντίνα και θα παρακολουθούνται.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
κρούσματα, νοσοκομεία, νοσοκομείο, Λάρισα, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK