ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 10
Βρείτε μας

Δεκάδες τα ύποπτα κρούσματα που ελέγχονται σ' όλη την Ελλάδα. Θετικά τα νέα για την πορεία της υγείας της 38χρονης γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη.

Θετικά είναι τα νέα από την πορεία της υγείας της 38χρονης γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη, η οποία αποτελεί το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, η ασθενής «είναι πολύ καλά στην υγεία της» και «παραμένει για νοσηλεία».

Μάλιστα, όπως έχει γίνει γνωστό, μόλις παρέλθει το διάστημα των 14 ημερών, κατά το οποίο η 38χρονη θα βρίσκεται σε καραντίνα, θα ακολουθήσουν ακόμη 13 ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων η ίδια θα παραμείνει σε κατ’ οίκον απομόνωση

Στόχος είναι να αποτραπεί κάθε πιθανή εξάπλωση του θανατηφόρου ιού. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ζητηθεί ιατρικά δείγματα απ' όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης.

Κι αυτό, διότι η 38χρονη φέρεται να έλαβε μέρος στη συνεδρίαση του δ.σ. το απόγευμα της Δευτέρας – λίγο πριν μεταβεί οικειοθελώς στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».

Δεκάδες τα ύποπτα δείγματα

Σε κάθε περίπτωση, στο Ινστιτούτο Παστέρ αποστέλλονται σε ημερήσια βάση δεκάδες ύποπτα δείγματα ασθενών απ’ όλη την Ελλάδα. Προς το παρόν, βέβαια, η συντριπτική τους πλειοψηφία – με εξαίρεση αυτό της 38χρονης – είναι αρνητικά στον Covid-2019.

Παρ’ όλα αυτά, οι επιστήμονες θεωρούν σχεδόν βέβαιη την εμφάνιση και άλλων κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες, συνιστώντας ωστόσο, ψυχραιμία και όχι πανικό. Υπογραμμίζουν δε, ότι ο νέος κορονοϊός δεν διαφέρει σημαντικά από την εποχική γρίπη, ενώ επισημαίνουν τη χαμηλή του θνησιμότητα, η οποία κυμαίνεται στο 1% - 2%

Εντοπίστηκαν οι επιβάτες της πτήσης της 38χρονης

Στο μεταξύ, ο ΕΟΔΥ έχει καταφέρει να εντοπίσει όλους τους επιβάτες της πτήσης, με την οποία η 38χρονη από τη Θεσσαλονίκη, επέστρεψε στην Ελλάδα, το βράδυ της Κυριακής.

Παράλληλα, σε απομόνωση έχουν τεθεί συνολικά 15 άτομα από το στενό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον της 38χρονης, η οποία αποτελεί το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, κανένα από τα παραπάνω άτομα δεν φέρουν συμπτώματα ύποπτα για τον θανατηφόρο ιό. Παρ’ όλα, αυτά θα παραμείνουν υπό στενή παρακολούθηση για τις επόμενες ημέρες.

Απολυμάνθηκε το δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Την ίδια ώρα, οι υγειονομικές αρχές του δήμου Θεσσαλονίκης προχώρησαν στην απολύμανση του δημαρχιακού μεγάρου, καθώς η 38χρονη γυναίκα είχε συμμετάσχει τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, λόγω της ιδιότητάς της ως διαμερισματική σύμβουλος.

Μάλιστα, σε επιφυλακή έχουν τεθεί και όσοι ήρθαν σε επαφές μαζί της, κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης συνεδρίασης του δ.σ. του δήμου Θεσσαλονίκης.

Τέλος, κλειστό θα παραμείνει την Πέμπτη (27/2) το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, στο οποίο φέρεται να φοιτάει το ανήλικο παιδί της 38χρονης. Η απόφαση ελήφθη για προληπτικούς λόγους.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
κρούσματα, νοσοκομείο, νοσοκομεία, Θεσσαλονίκη, ιός, κορονοϊός, κοροναϊός, ΑΧΕΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK