16:14 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 10
Βρείτε μας

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Παστέρ, Αντρέας Μεντής, γνωστοποίησε ότι έως το μεσημέρι θα είναι γνωστά τα αποτελέσματα για πέντε ακόμη ασθενείς.

Μέχρι το μεσημέρι αναμένονται τα αποτελέσματα για ακόμη πέντε ύποπτα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, όπως επιβεβαίωσε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Παστέρ, Ανδρέας Μεντής.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», ο ειδικός επιστήμονας γνωστοποίησε ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα ελέγχου των εξετάσεων πέντε ύποπτων ασθενών.

«Σήμερα είδαμε μία μικρή αύξηση των δειγμάτων αλλά όχι κάτι τόσο συνταρακτικό. Θα δούμε και τις επόμενες ημέρες» έσπευσε να προσθέσει.

«Θεωρητικά είναι από ανθρώπους που έχουν ταξιδέψει, αλλά δεν έχουμε το πλήρες ιστορικό. Τα δείγματα έχουν έρθει με την έγκριση του ΕΟΔΥ και έτσι μας έρχονται ως ύποπτα» συνέχισε, στο ίδιο πλαίσιο.

Διευκρίνισε δε, ότι τα δείγματα που έρχονται στο Παστέρ είναι κυρίως από την Αθήνα και τη νότια Ελλάδα, καθώς η Θεσσαλονίκη έχει δικό της εργαστήριο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μεντής, πάντως, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, εξηγώντας ότι «πρέπει να φοβόμαστε τον κορονοϊό, όσο την εποχική γρίπη». Πρόσθεσε δε, ότι «δεν υπάρχει λόγος κανείς να αγοράζει μάσκες αυτή τη στιγμή».

Άλλωστε, κατά τον ίδιο, «όποιος βήξει ή έχει πυρετό είναι πολύ πιθανότερο να έχει γρίπη παρά κορονοϊό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ινστιτούτο Παστέρ αποστέλλονται σε ημερήσια βάση δεκάδες ύποπτα δείγματα ασθενών απ’ όλη την Ελλάδα. Προς το παρόν, βέβαια, η συντριπτική τους πλειοψηφία – με εξαίρεση αυτό της 38χρονης – είναι αρνητικά στον Covid-2019.

Παρ’ όλα αυτά, οι επιστήμονες θεωρούν σχεδόν βέβαιη την εμφάνιση και άλλων κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες, συνιστώντας ωστόσο, ψυχραιμία και όχι πανικό. Υπογραμμίζουν δε, ότι ο νέος κορονοϊός δεν διαφέρει σημαντικά από την εποχική γρίπη, ενώ επισημαίνουν τη χαμηλή του θνησιμότητα, η οποία κυμαίνεται στο 1% - 2%

Απολυμάνθηκε το δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Την ίδια ώρα, οι υγειονομικές αρχές του δήμου Θεσσαλονίκης προχώρησαν στην απολύμανση του δημαρχιακού μεγάρου, καθώς η 38χρονη γυναίκα – το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα - είχε συμμετάσχει τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, λόγω της ιδιότητάς της ως διαμερισματική σύμβουλος.

Μάλιστα, έχουν ζητηθεί ιατρικά δείγματα απ' όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, τα οποία ήρθαν σε επαφή μαζί της.

Τέλος, κλειστό είναι σήμερα, Πέμπτη, το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, στο οποίο φέρεται να φοιτάει το ανήλικο παιδί της 38χρονης. Η απόφαση ελήφθη για προληπτικούς λόγους.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
ασθενείς, ασθενής, ιός, κρούσματα, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK