ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Υπόθεση Novartis (120)
0 0 0
Βρείτε μας

Η κ. Τουλουπάκη επεσήμανε πως όποιος έχει στην κατοχή του αυτά τα έγγραφα ή τα διέρρευσε στην προανακριτική Επιτροπή, ενδεχομένως έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλης Ιωαννίδης, διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα των απόρρητων εγγράφων του FBI που ζητά η Ειδική Επιτροπή της Βουλής από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, αφορμή για την εντολή του κ. Ιωαννίδη ήταν το έγγραφο της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη προς την Επιτροπή, στο οποίο αναφέρεται σε παράνομη διαρροή των ειδικών στοιχείων των επίμαχων εγγράφων για την υπόθεση της Novartis.

Όπως αναφέρεται, στην απάντησή της στη Βουλή, η κ. Τουλουπάκη ανέφερε ότι οι αριθμοί πρωτοκόλλων και οι ημερομηνίες των εγγράφων, έχουν διαρρεύσει παρανόμως στα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής, και τόνισε πως όποιος έχει στην κατοχή του αυτά τα έγγραφα ή γνωστοποίησε στην Επιτροπή στοιχεία από αυτά ή παρείχε αντίγραφα στην Επιτροπή, ενδεχομένως έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα.

Στην απάντηση της στην Βουλή η εισαγγελέας, αρνούμενη την διαβίβαση των εγγράφων, ανέφερε επίσης ότι είναι υποχρέωση της χώρας να σεβαστεί την σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ, η οποία επιβάλλει περιορισμούς στη χρήση εγγράφων και μόνο με προηγούμενη συγκατάθεση του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών, ενώ σημειώνεται πως τα έγγραφα φυλάσσονται εδώ και καιρό στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Θέμα:
Υπόθεση Novartis (120)
Tags:
απόρρητο έγγραφο, προανακριτική επιτροπή, FBI, Ελένη Τουλουπάκη, Novartis
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK