21:05 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών αναβάλλεται λόγω των εξελίξεων με τον κορονοϊό, όπως έγινε γνωστό το Σάββατο.

Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών αναβάλλεται «για τέλη Μαΐου - αρχές Ιουνίου φέτος», λόγω των εξελίξεων με τον κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια Αρχή, το Σάββατο.

«Αποφασίσαμε να αναβάλλουμε το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών για τα τέλη Μαΐου - αρχές Ιουνίου αυτής της χρονιάς», ανέφεραν οι διοργανωτές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η απόφαση για την αναβολή του 5ου Φόρουμ των Δελφών βασίστηκε στις εξελίξεις σχετικά με τον κορονοϊό.

«Η απόφαση μας βασίζεται στα τρέχοντα γεγονότα και τις συστάσεις από τοπικές, εθνικές και διεθνείς αρχές συμπεριλαμβανομένου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που χτες αναβάθμισε την παγκόσμια εκτίμηση κινδύνου του κορονοϊού σε “πολύ υψηλή”».

Οι διοργανωτές εκφράζουν τη λύπη τους για αυτή την εξέλιξη, αλλά προσθέτουν ότι «η ασφάλεια και η υγεία όλων των επισκεπτών και των ομιλητών, των υπαλλήλων και των πολιτών στην περιοχή που λειτουργούμε, είναι απόλυτη προτεραιότητα για εμάς».

Καταλήγοντας, οι διοργανωτές ευχαριστούν όλους τους συνέδρους και προσθέτουν ότι η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του Φόρουμ θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.

Τέσσερα τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα

Υπενθυμίζεται ότι τέσσερα είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα. Πρόκειται για δύο άτομα στη Θεσσαλονίκη - μια μητέρα και το παιδί της - και άλλες δύο γυναίκες στην Αθήνα.

Το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα ήρθε από την βόρεια Ιταλία στη Θεσσαλονίκη και είναι μία 38χρονη Ελληνίδα που διαγνώστηκε την Τετάρτη. Μία ημέρα αργότερα ανακοινώθηκε ότι και ο γιος της διαγνώστηκε με κορονοϊό και νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ όπως και η μητέρα του.

Το τρίτο κρούσμα είναι επίσης γυναίκα στην Αθήνα, το πρώτο στην πρωτεύουσα, η οποία επίσης είχε ταξιδέψει στην Ιταλία. Αρχικά είχε μεταβεί σε ιδιωτικό θεραπευτήριο και όταν επιβεβαιώθηκε ότι φέρει τον κορονοϊό μεταφέρθηκε στο «Αττικόν» όπου και νοσηλεύεται σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο. Η κατάσταση της υγείας της είναι καλή.

Το τέταρτο κρούσμα είναι μια γυναίκα 36 ετών που είχε ταξιδέψει σε περιοχή της Ιταλίας η οποία πλήττεται από τον ιό.

Tags:
Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, κορονοϊός, κοροναϊός, Δελφοί
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK