ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 10
Βρείτε μας

Οι δύο μαθητές του Κολεγίου Αθηνών, που βρίσκονται στο Λονδίνο και περίμεναν τα αποτελέσματα των εξετάσεων τους για τον κορονοϊό, διαπιστώθηκε πως δεν είναι θετικοί.

Δεν βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό οι δύο μαθητές του Κολεγίου Αθηνών, που βρίσκονταν στο Λονδίνο και περίμεναν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεών τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ, οι δύο μαθητές παρουσίαζαν συμπτώματα παρόμοια με εκείνα του κορονοϊού, αλλά οι εξετάσεις τους βγήκαν αρνητικές.

Οι μαθητές του Κολεγίου Αθηνών ήταν στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά επέστρεψαν στην Ελλάδα την περασμένη Παρασκευή με ναυλωμένη πτήση, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.

Μέχρι στιγμής, στην Ελλάδα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε επτά, τα οποία ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, υποστήριξε πως έχουν εμφανίσει ήπια συμπτώματα. 

Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό

Από την πλευρά του, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) έχει εκδώσει οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουμε αν έρθουμε σε επαφή με κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Συγκεκριμένα, σε περίπτωση που έρθουμε σε επαφή με κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα, τότε πρέπει πρωτίστως να μετρούμε τη θερμοκρασία μας τακτικά για διάστημα 14 ημέρων.

Επίσης, καλό θα ήταν να ακολουθήσουμε, μεταξύ άλλων, τις εξής πρακτικές:

  • Διαμονή σε καλά αεριζόμενο δωμάτιο που χρησιμοποιείται μόνο από το άτομο αυτό.
  • Περιορισμός όσων φροντίζουν το άτομο, ιδανικά ένα άτομο που δεν ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου (δηλαδή δεν είναι μεγάλης ηλικίας και δεν έχει χρόνιο νόσημα).
  • Δεν επιτρέπονται επισκέψεις.
  • Διαμονή των υπόλοιπων μελών της οικογένειας σε διαφορετικό δωμάτιο και εάν αυτό δεν είναι εφικτό, τήρηση απόστασης τουλάχιστον δύο μέτρων από το άτομο.
  • Περιορισμός των μετακινήσεων του ατόμου στο σπίτι, όσο είναι δυνατό.
  • Καλός αερισμός των κοινόχρηστων χώρων.
  • Καλό πλύσιμο των χεριών πριν και ύστερα από κάθε επαφή με το άτομο ή το περιβάλλον του (δωμάτιο, αντικείμενα), πριν και μετά την προετοιμασία φαγητού, πριν το φαγητό και μετά τη χρήση της τουαλέτας (πλύσιμο με νερό και σαπούνι ή χρήση αλκοολούχου αντισηπτικού ανάλογα εάν τα χέρια είναι εμφανώς λερωμένα ή όχι).
Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Ηνωμένο Βασίλειο, Λονδίνο, μαθητές, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK