14:41 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

«Το περιστατικό αφορά μία αλλοδαπή, που ενημέρωσε η ίδια τον ΕΟΔΥ και αφού πήρε τις απαραίτητες κατευθύνσεις, μετέβη στο νοσοκομείο Χανίων».

Νέο πιθανό κρούσμα για κορονοϊό εξετάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, πρόκειται για μια 51χρονη γυναίκα με καταγωγή την Αγγλία, η οποία βρίσκεται ήδη σε ειδικό θάλαμο στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου Χανίων όπου έχει ξεκινήσει η προβλεπόμενη διαδικασία.

Όπως ανέφερε η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Λένα Μπορμπουδάκη, «το περιστατικό αφορά μία αλλοδαπή, που ενημέρωσε η ίδια τον ΕΟΔΥ και αφού πήρε τις απαραίτητες κατευθύνσεις, μετέβη στο νοσοκομείο Χανίων, όπου και ακολουθείται το πρωτόκολλο».

Ακόμη, επισημαίνεται πως το δείγμα εστάλη στο Ιολογικό Εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Κρήτης από όπου και αναμένεται τις επόμενες ώρες να βγουν τα αποτελέσματα.

Πάνω από 40.000 κλήσεις στον ΕΟΔΥ

Περισσότερες από 40.000 κλήσεις για τον νέο κορονοϊό έχει δεχτεί τις τελευταίες ημέρες το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ, ενώ υπό το συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων έχουν ελεγχθεί δείγματα από 504 πολίτες. 

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, όπου συντονίζονται όλες οι ενέργειες των υγειονομικών αρχών αναφορικά με τον νέο κοροναϊό βρέθηκε το πρωί της Καθαράς Δευτέρας ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, συνομίλησε με τους εργαζόμενους στο Κέντρο Επιχειρήσεων και το τηλεφωνικό κέντρο και τους συνεχάρη, καθώς «σε εικοσιτετράωρη βάση δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για την ενημέρωση και την εξυπηρέτηση του κόσμου, που αυτή την περίοδο αγωνιά και θέλει να ενημερωθεί υπεύθυνα» όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας.
Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
κρούσματα, κρούσμα, Κρήτη, Χανιά, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK