ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Επί ποδός βρίσκονται δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού στον Έβρο, καθώς χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες παραμένουν κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι δυνάμεις των Σωμάτων Ασφαλείας τόσο στον Έβρο όσο και στα θαλάσσια σύνορα της χώρας θα ενισχυθούν, την ώρα που χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, όσον αφορά τον Έβρο χίλιοι στρατιώτες ενισχύουν από χτες σταδιακά τις ελληνικές δυνάμεις στην περιοχή, ενώ οι νέες ενισχύσεις έρχονται τμηματικά από όλη τη χώρα.

Σημειώνεται πως στις δυνάμεις αυτές προστίθενται και δυο λόχοι καταδρομών με ειδικό εξοπλισμό και θερμικές κάμερες, ενώ 1.000 αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στον Έβρο με C-130.

Ακόμη, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, στα θαλάσσια σύνορα, από τη Σαμοθράκη έως τη Στρογγύλη πραγματοποιούν περιπολίες πυραυλάκατοι, κανονιοφόροι και παράκτια περιπολικά καθώς και 15 σκάφη της Frontex, η οποία αποφάσισε σήμερα να στηρίξει περαιτέρω την φύλαξη των ελληνικών συνόρων μετά από αίτημα της Αθήνας.

Τέλος, αναφέρεται πως θα συνεχιστούν και αύριο οι στρατιωτικές ασκήσεις με βολές με πραγματικά πυρά σε θαλάσσιες περιοχές ανατολικά των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου από τη Σαμοθράκη μέχρι το Καστελόριζο αλλά και στον Έβρο.

Tags:
επεισόδια, νησιά, μεταναστευτικό, μετανάστες, Έβρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK