09:07 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 10
Βρείτε μας

Το λεωφορείο της Αστυνομίας που μεταφέρει προσωπικό και βρίσκεται σταθμευμένο στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας δεν προξενεί καμία εντύπωση στους ντόπιους.

Από το λεωφορείο κατέβηκαν αστυνομικοί των ΜΑΤ με πολιτικά ρούχα αυτή τη φορά για να κάνουν μια βόλτα στην πόλη και να ξεκουραστούν προφανώς για λίγες ώρες πριν επιστρέψουν στα σύνορα όπου από την περασμένη Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου μέχρι τώρα έχουν μαζευτεί χιλιάδες μετανάστες στο τουρκικό συνοριακό σταθμό του Παζάρ Κουλέ.

Οι κάτοικοι της Ορεστιάδας και των Καστανιών όλες αυτές τις ημέρες που διεξάγεται μια μεγάλη «μάχη» προφύλαξης των ελληνικών συνόρων αποτρέποντας την είσοδο μεταναστών, συνεχίζουν κανονικά τη ζωή τους.

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας ήταν μια ευκαιρία ξεκούρασης από την καθημερινότητα για όλους τους Έλληνες.

Μόνο που στην παραμεθόριο περιοχή του Έβρου η καθημερινότητα τα τελευταία χρόνια οπότε και άρχισαν οι μεταναστευτικές ροές στην Ελλάδα έχει αλλάξει. 

Κανονικοί ρυθμοί ζωής στην Ορεστιάδα και τις Καστανιές
© Sputnik / Fani Charisi
Κανονικοί ρυθμοί ζωής στην Ορεστιάδα και τις Καστανιές

Η ξαφνική μαζική μάζωξη χιλιάδων μεταναστών στα σύνορα στις Καστανιές αρχικά τους ανησύχησε, όμως στην συνέχεια η παρουσία εδώ στα σύνορα μεγάλης στρατιωτικής και αστυνομικής δύναμης τους καθησύχασε και συνεχίζουν χωρίς καμία αλλαγή την καθημερινότητά τους. 

Σήμερα το πρωί ένας κύριος στην Ορεστιάδα αγόραζε από ένα κατάστημα ψιλικών χαρταετό και ρωτούσε την ιδιοκτήτρια πως θα προσθέσει την ουρά στον χαρταετό.

Η πλειονότητα των κατοίκων συνεχίζει να ζει την καθημερινότητά της.

«Καμία αλλαγή» είπε στο Sputnik η κ. Κατερίνα Τσομπανίδου που την βρήκαμε στις Καστανιές και κατοικεί στο διπλανό χωριό, την Καβύλη.

Τόνισε ότι δεν ανησυχεί ωστόσο πρόσθεσε ότι «ο κόσμος ταλαιπωρείται με αυτά που γίνονται».

«Έχουμε ζήσει κι άλλες καταστάσεις άλλες φορές αλλά αυτό που ζούμε τώρα δεν είναι ωραίο για τον στρατό, την αστυνομία» είπε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε ότι δεν έχουν αλλάξει τη ζωή της τα όσα διαδραματίζονται σχεδόν δίπλα στο σπίτι της. 

Η κ. Πόπη Πετρίδου κατοικεί στην Ορεστιάδα ενώ τα παιδιά της ζουν στο εξωτερικό.

Κανονικοί ρυθμοί ζωής στην Ορεστιάδα και τις Καστανιές
© Sputnik / Fani Charisi
Κανονικοί ρυθμοί ζωής στην Ορεστιάδα και τις Καστανιές

Όπως είπε στο Sputnik έκανε κούλουμα και συνεχίζει κανονικα την καθημερινότητά της ωστόσο ανέφερε ότι περισσότερο ανησυχούν τα παιδιά της που είναι στο εξωτερικό που βλεπουν τις ειδήσεις κι όχι η ίδια της. 

«Τα παιδιά μας ανησυχούν περισσότερο από ότι εμείς εδώ. Συνεχίζουμε τη ζωή μας όπως πριν, δεν έχουμε αλλάξει τίποτα. Η ζωή μας συνεχίζεται» είπε η κ. Πετρίδου. 

Στα καφέ, τα μπάρ και τα εστιατόρια στο κέντρο της Ορεστιάδας ο κόσμος κάθε ηλικίας διασκεδάζει.

Πολλές παρέες κυρίως οι μεγαλύτεροι συζητούν το θέμα με τους μετανάστες αλλά δείχνουν ήρεμοι αφού έχουν εξοικειωθεί με το όλο θέμα. 

Αυτό που αναρωτιούνται όμως είναι πόσο καιρό θα διαρκέσει η παρουσία των μεταναστών στα σύνορα. 

Tags:
επεισόδια, συμπλοκή, Τουρκία, Ελλάδα, κάτοικοι, Ορεστιάδα, Έβρος, σύνορα, μετανάστες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK