08:34 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Οι εκπαιδευτικές βολές προς τα ανατολικά στη ζώνη ευθύνης της ΑΣΔΕΝ θα συνεχιστούν και αύριο Τρίτη σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του ΓΕΣ.

Το ΓΕΣ, με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγη ώρα, επεσήμανε πως θα συνεχιστούν και αύριο οι εκπαιδευτικές βολές προς τα ανατολικά στη ζώνη ευθύνης της ΑΣΔΕΝ, ενώ ήταν σχεδόν μηδενική η έκνομη πτητική δραστηριότητα των Τούρκων στο Αιγαίο.

Πιο συγκεκριμένα η νέα ανακοίνωση έχει ως εξής: «Η Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) ανακοινώνει ότι την 3 Μαρτίου 2020 και καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου, θα εκτελούνται βολές με πραγματικά πυρά από ελαφρύ και βαρύ οπλισμό ευθυτενούς τροχιάς, σε θαλάσσιες περιοχές ανατολικά των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου από τη νήσο Σαμοθράκη μέχρι Μεγίστη».

Λεπτομέρειες και επικίνδυνες περιοχές, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα ανακοινώνονται από τις τοπικές στρατιωτικές διοικήσεις, διευκρινίζεται περαιτέρω από την ΑΣΔΕΝ.

Ασκήσεις στον Έβρο με πραγματικά πυρά

Σημειώνεται πως και ο στρατός ξεκινάει από σήμερα Δευτέρα την εκτέλεση βολών ευθυτενούς τροχιάς με πολυβόλα, τυφέκια και πιστόλια με πραγματικά πυρά, σε όλο τον Έβρο.

Η κίνηση ή παραμονή ατόμων, τροχοφόρων και ζώων κατά τις ώρες των βολών, θα απαγορευτεί σε συγκεκριμένες περιοχές για αποφυγή ατυχημάτων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του τέταρτου σώματος στρατού, επικίνδυνες περιοχές είναι εκείνες, που περικλείονται από τα σημεία:

  • ΕΦ Διλόφου – Λυκόνησος – Μουσμουλιές – ΕΦ Μαρασίων.
  • ΕΦ Μαρασίων -Δάσος Καστανιών – ΕΦ 1- Περιοχή αποτρεπτικού εμποδίου- ΕΦ 5-Πράσινη Πόρτα.
  • Πράσινη Πόρτα- ΕΦ 10- ΕΦ Γέφυρας Πυθίου.
  • ΕΦ Γέφυρας Πυθίου -ΕΦ Μαύρου Όγκου- ΕΦ 126- ΕΦ Σουφλίου-ΕΦ Μανίτσας.
  • ΕΦ Μανίτσας -ΕΦ. Πλαγιές- Περιοχή Τυχερού- ΕΦ Γεμιστής- ΕΦ Γέφυρα Κήπων- ΕΦ Πετάλου -Αινήσιο Δέλτα.
Tags:
Χίος, Λέσβος, Ελληνικός Στρατός, Στρατός Ξηράς, στρατός, μετανάστες, Ανατολικό Αιγαίο, Βόρειο Αιγαίο, Αιγαίο, Έβρος, πυρά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK